Thursday, January 19, 2017

Ruam, Strech mark dan gatal-gatal

Assalamualaikum...
Alhamdulillah..hari ni dapat story dari kawan lame yang ruam pada badan dan pipi anak dia hilang...alangkah bahagianyee hati si ibu kan.
.
Produk ni memang terlajak laris tau.. Nak tahu produk ape yang kawan atin ni apply kat anak die? Ini lah die,Encik Herbal blend.,hehe

Actually, dulu beli 1 tiub krim ni untuk kegunaan my mom yang kena gatal-gatal dan habis bergegata 1 muka dan 1 badan time tu..Alhamdulillah, after my mom sapu krim ni dekat tempat yg gatal-gatal tu,esok pagi nya terus hilang dah gatal-gatal tu.

🌸 Merawat masalah tumit pecah dan kulit kering
🌸 Merawat masalah eczema
🌸 Merawat masalah gatal akibat gigitan serangga
🌸 Mengurangkan parut strechmark
🌸 Merawat luka atau melecur
🌸 Menghilangkan ruam pada baby
🌸 Boleh dijadikan sbg losyen harian
🌸 Boleh di gunakan utk merawat parut
🌸 Luka pd puting bagi ibu-ibu yg menyusu.
.
Harga nyee?? Insyaallah mampu milik..



Monday, January 9, 2017

suplement cantikkan kulit

Atin percaya ramai orang di luar sana yang mengidamkan kulit yang CANTIK + GEBU + FLAWLESS + CERAH SEMULAJADI dan BEBAS JERAWAT.
.
Untuk merealisasikan impian itu, Atin sangat highly recomended untuk anda SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE..
Kesannya bergantung kepada setiap individu kerana shaklee adalah PRODUK SEMULAJADI. tetapi kebiasaannya #shakleeeffect seseorang dapat dilihat dalam masa 2-3 minggu penggunaan secara konsisten.
.
Okay.. For today,bagi sesiapa yang belum tahu apa yang ada dalam SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE. Meh Atin explain kat korang secara ringkas dan mudah untuk di fahami.
.
🍉  ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)
-tahan 2-3 bulan penggunaan-
.
✔ Kulit lebih TEGANG + ANJAL.
✔ Memberi RASA KENYANG yang lama.
✔ Memudarkan PARUT JERAWAT termasuk lah PARUT BERLUBANG.
✔ Mengawal PERTUMBUHAN JERAWAT.
✔ Mengandungi PROTEIN LENGKAP yang diperlukan oleh badan.
✔ Melindungi dan menjaga rahim
✔ Memberi TENAGA sepanjang hari
✔ Boleh buat masker.
.
🍉 VITAMIN C
-Tahan 3-6 bulan penggunaan-
.
✔ Melembapkan kulit dan merawat MASALAH JERAWAT.
✔ MENCERAH KULIT secara semulajadi.
✔ Menjadikan TONA KULIT LEBIH SEKATA.
✔ Mengurangkan kesan SUNBURN.
✔ Mengurangkan masalah KULIT BERMINYAK
✔ Menggantikan tisu yang rosak.
✔ Melindungi dari SINARAN UV yang boleh merosakkan kulit.
✔ Meningkatkan DAYA IMUNISASI BADAN.
.
Nak tahu apa lagi kelebihan set basic kecantikan shaklee ni?? meh kita sambung dalam whatapp:)



Saturday, January 7, 2017

Atasi masalah gastrik


Gastrik??
sape kat sini yang pernah alami gastrik mesti tau macam mane menderita nyee bile sakit ni menyerang kan..
.
Actually atin adalah salah sorang penghidap gastrik.. Atin kene makan on time.. tak boleh lewat.. tak boleh makan sampai terlalu kenyang..
Antara symptom gastrik yang atin sendiri alami :
✔ Sakit pada bahagian atas perut
✔ senak perut dan pedih ulu hati
✔ Rasa loya dan nak muntah
✔ Hilang selera makan.
.
Bila gastrik ni datang menyerang, atin terpaksa pergi farmasi beli ubat gaviscon yang semestinya terkenal untuk orang yang ade gastrik.. Setiap kali kena,mesti kene telan laa bende alah tu.. smpai jemu akhirnye.
.
But 1 yang atin perasan,after consume ESP, gastrik atin terus hilang.. takde dah kene gastrik... tak sangka sebnarnye.. sebab atin consume ESP untuk kulit jee tapi terus dapat pakej hilang gastrik..
.
Tetibe rase nak tahu sangat ape sebab minum ESP ni gastrik terus hilang??.
.
Rupe2 nyee ESP mengandungi :
✔ paras glisemik indeks yang rendah.
Semakin rendah paras glisemiks indeks,semakin banyak tenaga di hasilkan daripada makanan. Sebab tu lah tak rase pedih walaupun kita lambat makan.
✔ ESP tinggi protein.
Protein yang dihasilkan oleh ESP bersamaan dengan 4x ganda telur, 2x ganda daging dan 12x ganda susu.. Sebab tu laa kite akan rasa kenyang yang lebih lame.
.
For those yang ada masalah gastrik ni,u olls boleh la ikhtiar dengan ESP.. sangat highly recommended tau...



Friday, January 6, 2017

ABC SPECIAL dan cendol batu pahat

Assalamualaikum :)
selamat petang semua..
Actually dari hari tu lagii sebenarnya nak sangat singgah merasa cendol dan ABC yang ramai sangat orang kate super duper sedap dekat area batu pahat nie..
hehehe
.
So kebetulan hari nie, en husband tak keje dan ade nak pegi bandar cari barang sikit then ajak laa die singgah dekat kedai ABC dan cendol tu...
.
Nasib la die nak.. Hee..Mase time atin pegi sini pun ramai gak orang... berharap ade laa parking kosong.. alhamdulillah memang ade 1 parking kosong :)
.
Husband order cendol aiskrim.. Atin plak saje nak try ambil ABC special..ABC special kat sini semua bahan ade, kecuali durian dan pulut yang takde campur dalam ABC special nie :)
.
Memang sangat-sangat sedap... for those yang teringin nak makan ABC atau cendol ni,u olls boleh laa pegi kat kedai nie..
.
Lokasi nye bersebelahan dengan BP Mall..Kalau dari bandar,kedai cendol ni kat sebelah kiri sebelum sampai traffic light BP Mall tu :)
.
okay.. tu saja entry untuk kali nie..
sekian..



BAHAYA MAKAN SUPLEMENT

Perlu ke makan suplement??
bagi atin memang perlu... lagii laa atin ni jenis yang tak suka makan sayur.. of course laa banyak nutrien yang kurang dalam badan.
.
Pemilihan suplement pulak,mesti laa atin nak suplemen yang tak bagii effect buruk untuk long term.. Bagi hasil yang superb untuk short term tapi for long term bagii side effect buruk.. Haaa.. ni yang tak nak ni.. So untuk suplemen shaklee ni atin da buat research dulu berkaitan dengan produk shaklee..
.
So untuk produk shaklee nie die ade "landmark study"..
.
Ape tu landmark study??
✔ Kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplemen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.
.

Penting kee landmark study ni??
✔ Yee.. sangat penting.. sebab dalam keterbatasan saintifik, tidak semuanyee boleh dibuktikan dengan kadar segera..
.
Actually suplemen nie bukannyee seperti ubat yang terhasil dari dadah yang diproses di makmal dan semestinyee die juga bukan "ubat magic" yang boleh tunjukkan result dalam kadar segera means kesan dalam mase beberape jam shaja kerane ia merawat simptom tertentu dan hanya melibatkan enzim2 tertentu dlam mengatasi satu2 masalah kesihatan.
.
Kebanyakan kajian saintifik yang di buat untuk jangka masa yang pendek dan kebiasaannyee penyakit akan mengambil masa 10-30 tahun untuk bermula dan memberi effect pada tubuh badan kite..
.
So bile dah ade landmark study mcm ni lagii laaa bertambah yakin dengan shaklee...
kerane suplemen shaklee :
✔ Always green
✔ Always work
✔ Always safe
.
Nak dapatkan produk shaklee??
boleh dapatkan dari atin sebagai SID sah shaklee..
atau bagi yang berada di sekitar batu pahat, boleh dapatkan suplement shaklee secara COD terus ke tempat anda....



Wednesday, January 4, 2017

Akibat salah pakai skincare

Assalamualaikum and hyeee :)
.
today atin nak share sikit mcm mane atin boleh jatuh cinte dengan produk shaklee nie..
.
Suatu ketika dahulu, saya pernah tersalah pakai skincare... Akibat salah pakai skincare tu lah,kulit Atin menjadi semakin rosak...malahan dari hari ke hari semakin bertambah teruk.
.
✔ Parut hitam susah nak hilang.
✔ Jerawat bagai cendawan tumbuh lepas hujan.
✔ Kulit muka kusam dan berminyak.
✔ Kulit jadi sunburn dan cepat terbakar.
.
Haaa... banyakkan masalah skin Atin ni?? Try macam -macam produk tapi tak berkesan. Puas mencube dari satu produk ke satu produk orang kate bagus Atin try dan akhirnya kulit menjadi semakin teruk dan Atin give up..
.
Ntah macam mana 1 hari tu terjentik dekat hati  nak try ambil suplement walaupun seumur hidup tak pernah makan suplement... ahahah... Ada orang kata nak cantik luaran dalaman dulu kene rawat..
.
Search punye search dekat google, atin jumpe banyak testimoni positif tentang produk shaklee dan nekad untuk cube...Produk pertama yang atin try ambil adalah ESP shaklee yang sememangnya mempunyai 1001 manfaat untuk kesihatan dan yang best nye, ESP ni boleh jugak dijadikan sebagai masker muke... :)
.
Alhamdulillah try makan dan konsisten dalam 2 minggu,dan atin nampak perubahan positif pada skin atin sendiri...Dari hari ke hari kulit semakin pulih tetapi masih belum sepenuhnya lagi... Insya allah 1 hari nanti kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat...
.
Then Atin add on dengan VITAMIN C SHAKLEE yang semestinya jimat dan tahan sehingga  6 bulan penggunaan dan hasilnye jerawat pun semakin susut dan kulit terasa lebih fresh dan tak berminyak.
.
Dan akhirnya, saya mule jatuh cinte dengan produk -produk shaklee dan kini saya merupakan pengedar sah produk shaklee...sebab effect yang saya dapat tu lah saya nak bantu lagi ramai orang yang memerlukan... insya allah :)
.
untuk sesiapa yang nak dapatkan produk shaklee, atau nak tanye berkenaan dengan suplement yang sesuai untuk masalah korang, jangan segan - segan untuk whatapp atin tau... insya allah atin akan cube bantu anda untuk suggest produk yang terbaik dan berkesan untuk anda :)



Sunday, January 1, 2017

KECILKAN PORI DAN KURANGKAN MASALAH JERAWAT DENGAN AIS




Hyee... Assalamualaikum..
.
Pernah dengar petua ni???
Ais?? 😱😱
Yeee ais yang selalu u olls buat minuman sejuk tue... yang slalu u olls buat minum di kala cuaca panas untuk melegakan sedikit keperitan tekak..🍹🍹🍹
.
Ais bukan sahaja menghilangkan dahaga tapii boleh digunakan untuk mengurangkan bengkak dan kemerahan jerawat.. Selain darii tu boleh juga membantu mengecilkan pori... So kulit nampak lebih halus,cantik dan lembap...😍😍
.
Cara nyee :
✔ Ambil seketul atau 2 ketul ais
✔ balutkan dalam tuala atau kain
✔ tekapkan dekat seluruh kawasan muke
.
Tips ni atin memang selalu amalkan bile kulit berminyak.. Bila dah berminyak,of course laa jerawat yang sentiasa datang berkunjung😥😥Effect lepas buat nii,kulit rase fresh,tak berminyak dan lembap... Jerawat pun akan mule mengecut..
.
So sesiape yang ade masalah kat atas tu,bole laaa try tips nie... tapi u olls kena laa rajin... jadikan rutin untuk nampak effect yang memuaskan😘😘
.
selamat mencube😍😍
#tipscantikatin



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com