Tuesday, April 4, 2017

Ubat berpantang terbaik

Assalamualaikum...lama rasa nye tak update blog ni...Okay.. hari nie atin nak story pasal penting nya penjagaan kesihatan yang baik semasa berpantang..
.

" The important thing to remember: While you're focusing your care and attention on your new baby, remember that it's essential to care for your own health. If you're not well in mind and body, it's that much harder to care for the little person you've brought into the world."
.
Maksud nya kat sini ,ibu yang berpantang wajib untuk jaga kesihatan dia supaya dapat jaga baby yang baru sahaja dilahirkan.. Kalau dah diri sendiri pun tak terjaga,macam mana lah si ibu ni nak jaga baby die dengan baik kan?betul tak u olls?
.
Selain dari tu,ibu yang berpantang ni pun ade dilema jugak tau...Nie atin senaraikan contoh dilema yang selalu dihadapi oleh ibu yang sedang berpantang :
.
 sembelit kerana kurang minum air dan sukar untuk meneran.
.
 sakit di bahagian faraj kerana jahitan episiotomi atau koyak sebab kepala bayi besar.
 sakit di bahagian faraj akibat jangkitan kuman
.
 faraj berbau.
.
 pendarahan post partum dengan simptom seperti denyutan nadi yang pantas, pening kepala.
.
 sakit kepala akibat kesan sampingan epidural atau pra-eklampsia bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya.
.
 imsomnia akibat jadual tidur yang berubah mengikut peel bayi.
.
 demam panas
.
 kemurungan
.
 berfikir hendak bunuh diri
.
 sakit rengat
.
 bengkak susu
.
 rambut keguguran
.
 kulit muka pucat.
.
 wajah kurang berseri
.
KEBAIKAN VIVIX UNTUK IBU BERPANTANG
.
✔️Menyembuhkan organ peranakan.
✔️Memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
✔️Memulihkan luka bersalin samaada luka luaran atau dalaman.
✔️Mengembalikan semula kecantikan tubuh.
✔️Mengelakkan stress atau gila meroyan.
.
Bagaimana pula si vivix ni bertindak dalam menyembuhkan/memberikan manfaat kepada ibu berpantang?
.
Vivix Bersifat Antioksidan Paling Unggul
.
Semasa berpantang, adalah penting kita menjaga kesihatan diri kita di samping kita menjaga bayi. Bunyi macam remeh ye la masa berpantang duk terkurung je dalam rumah mana mungkin kita akan jatuh sakit tapi kita perlu ingat diri kita juga terdedah kepada risiko atas faktor cuaca dan juga kesihatan mereka yang tinggal bersama dengan kita. Malah tak cukup nutrisi juga boleh mendedahkan kita kepada penyakit sebab menu berpantang yang agak strict.Jadi dengan mengamalkan supplemen yang mempunyai antioksidan tinggi ni sekurang-kurangnya dapat memelihara tubuh badan kita daripada demam, selsema, penyakit berjangkit dan juga jangkitan kuman.
.
Memperbaiki sel.
.
Proses kelahiran samada normal atau caesar, kedua-duanya akan melalui proses episiotomi, yakni dijahit. Resveratrol di dalam Vivix membantu untuk memperbaiki dan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Jadi luka jahitan cepat sembuh, kering dan kurang risiko bernanah. Ada yang memberikan feedback bila mengamalkan Vivix, luka caesar mereka sembuh dalam masa seminggu.
.
memulihkan dan memberikan tenaga selepas proses kelahiran
.
Vivix mengandungi polyphenols yang membantu untuk meningkatkan mitochondria dalam sel. Bila bilangan mitochondria dalam sel meningkat, badan kita akan merasa lebih bertenaga.
Ibu berpantang perlu sentiasa bertenaga supaya dapat menguruskan diri dan baby dengan baik.
.
resveratrol membantu meningkatkan metabolisme.
.
Dalam tempoh berpantang, kebanyakan daripada kita perlu kurang gerakan. Jadi selama 44 hari kita tak dibenarkan untuk exercise.sedangkan exercise ni penting untuk tingkatkan metabolisme kita. bila amalkan vivix, di dalamnya terkandung resveratrol yang telah dikaji oleh saintis membantu untuk meningkatkan metabolisme. Kalau boleh dalam apa keadaan sekalipun, kita perlu kekalkan tahap metabolisme badan kita. bila metabolisme kita turun, maka kegemukan boleh terjadi akibat makanan susah untuk dicerna.
.
Di sini atin sertakan sekali testimoni ibu yang berpantang dengan vivix. 
.





yang rasa-rasa nak try vivix ni boleh laa whatapp atin untuk dapatkan segera...
.
Pengedar sah shaklee Batu Pahat, Parit Sulong dan Muar.




Post a Comment

0 comments:



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com