Friday, January 6, 2017

BAHAYA MAKAN SUPLEMENT

Perlu ke makan suplement??
bagi atin memang perlu... lagii laa atin ni jenis yang tak suka makan sayur.. of course laa banyak nutrien yang kurang dalam badan.
.
Pemilihan suplement pulak,mesti laa atin nak suplemen yang tak bagii effect buruk untuk long term.. Bagi hasil yang superb untuk short term tapi for long term bagii side effect buruk.. Haaa.. ni yang tak nak ni.. So untuk suplemen shaklee ni atin da buat research dulu berkaitan dengan produk shaklee..
.
So untuk produk shaklee nie die ade "landmark study"..
.
Ape tu landmark study??
✔ Kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplemen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.
.

Penting kee landmark study ni??
✔ Yee.. sangat penting.. sebab dalam keterbatasan saintifik, tidak semuanyee boleh dibuktikan dengan kadar segera..
.
Actually suplemen nie bukannyee seperti ubat yang terhasil dari dadah yang diproses di makmal dan semestinyee die juga bukan "ubat magic" yang boleh tunjukkan result dalam kadar segera means kesan dalam mase beberape jam shaja kerane ia merawat simptom tertentu dan hanya melibatkan enzim2 tertentu dlam mengatasi satu2 masalah kesihatan.
.
Kebanyakan kajian saintifik yang di buat untuk jangka masa yang pendek dan kebiasaannyee penyakit akan mengambil masa 10-30 tahun untuk bermula dan memberi effect pada tubuh badan kite..
.
So bile dah ade landmark study mcm ni lagii laaa bertambah yakin dengan shaklee...
kerane suplemen shaklee :
✔ Always green
✔ Always work
✔ Always safe
.
Nak dapatkan produk shaklee??
boleh dapatkan dari atin sebagai SID sah shaklee..
atau bagi yang berada di sekitar batu pahat, boleh dapatkan suplement shaklee secara COD terus ke tempat anda....



Post a Comment

0 comments:



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com