Tuesday, July 18, 2017

PENGALAMAN MINUM ESP

assalamualaikum..
.
selamat pagii.. u olls tengah buat ape? Da sarapan kee??
.
Entry hari ni adalah berkenaan dengan pengalaman Atin minum ESP.. Sape kat sini pernah minum ESP? Sila angkat tangan...
.
Okay laaa.. atin adalah pengguna tegar ESP sebenarnya.. Da dekat setahun lebih consume tanpa rasa jemu...
.
Sebab atin consume ESP ni adalah sebab masalah kulit yang atin alami.. salah satu nye parut hitam yang datang tak diundang dan sukar mahu pergi..chewahh.. bahasa nya.. tapi memang betul pun... parut hitam susah sangat nak hilang.. dah bermacam skincare atin cuba tapi hasilnya tetap sama malah semakin teruk..
.
ESP ni perisa dia vanilla.. tapi untuk yang tak suka perisa vanilla,u olls boleh mix kan dia dengan apa sahaja minuman feveret korang..Macam atin,atin suka campur dengan milo dan susu dutch lady milk yg perisa coklat...uish... memang sedap rasa nya...lemak berkrim... di sukai ramai... hihihi..
.
Sepanjang atin consume ESP ni banyak bagi perubahan positif pada kulit atin sebenarnya.. Dulu kulit atin teruk dan banyak sangat parut hitam.. lepas consume ESP,kulit semakin okay dan parut hitam mula menghilang sebab ESP ni dia membantu untuk memperbaharui sel kulit yang baru dan yang paling best badan lebih bertenaga dan juga tak cepat rasa penat...
.


So di sebab kan dah rasa #shakleeeffect ESP ni.. Atin pun suruh suami atin consume jugak.. dan akhirnya kami sekeluarga consume ESP untuk breakfast yang semestinya semudah A,B,C,jimat masa dan berkhasiat..
.
Bagi sesiapa yang nak dapatkan ESP,sangat dialu-alukan untuk contact atin..



Thursday, July 13, 2017

why i love too much ESP



Sarapan yang MENGENYANGKAN dan MAMPU MEMBEKALKAN TENAGA YANG BERPANJANGAN untuk Atin sebenarnya
.
Bila RASA KENYANG,secara tak langsung ia BOLEH MENGAWAL SELERA MAKAN atin... Atin ni sememangnyaa KUAT MAKAN... heheheh.. So dengan pengambilan ESP ni ia membantu MENGAWAL SELERA MAKAN kita...
.
Bukan sahaja memberi RASA KENYANG YANG LAMA tapi MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH KULIT atin juga sebenarnyaa..
.
Untuk yang sering lewat ke office dan inginkan sarapan yang ringkas semudah 1 2 dan 3, boleh laa jadikan ESP sebagai breakfast yang sihat setiap pagii.



Tuesday, July 11, 2017

Fall In love with SHAKLEE



Hari nie atin nk share tentang mcm mana atin boleh jatuh hati dgn shaklee ni...
.
Dulu mase mule masuk universiti, atin tak ada msalah kulit muka tapi after 2 years kulit muka atin da start ade msalah...mungkin sebab faktor cuaca dan tak jaga pemakanan...
.
Mase tu,banyak jerawat naik, parut hitam yg payah nk hilang dkt muka.. Macam -macam skincare atin try...beribu riban jugak habis duit sbb nk dapatkan kulit yg cantik mcm org lain... tp hasilnye tetap mcm tu dan takde perubahan pun malah semakin teruk ade laa...

.
Then,atin buntu sngat...da tak tau nak buat apa...kawan-kawan semua duk mengata laa pasal kulit atin time tu...
Hanya Allah je yg tahu perasaan atin ni mase tu tau...
.
Sampai 1 mase tu,kawan atin suggest suruh try makan ESP + VITAMIN C SHAKLEE..
Dia kate,ESP ni bagus utk BINA DAN RAWAT SEL KULIT MATI KPD SEL YG BARU dan vitamin C untuk KECUTKAN JERAWAT dan bantu PUDARKAN PARUT HITAM dekat muka Atin tu....
.
Then atin nekad utk beli... Walaupun sbenarnya takut tak berkesan tapi ntah macam mane atin nekad jugak nk cube...
.
Memng ade perubahan after 1 week atin makan...tp tu laa tak sabar...nk jugak cari produk yg blh bg kesan cepat...brhenti minum ESP...
.
Cari skincare dgn produk lain...tp tak mndatangkan kesan...last2 decide tuk consume shaklee semula..tp kali ni,atin bli dr SID bp je..
.
Alhamdulillah, after 3 month atin consume ESP + VITAMIN C ni... apa yg atin dapat?
.
Korang nak tau???
.
Haaa....ni yg atin dapat....
.
✔ parut jerawat semakin pudar
✔ Kulit lebih sihat
✔ whitehead dan blackhead kurang
✔ dapat mngatasi masalah kulit berminyak
✔ Jerawat mula kecut
.
Dan di sebabkan perubahan positif tu laa, atin teruskan consume ESP ni dan setia dengan Shaklee tanpa rase jemu sampai laa ke hari ni...
.
Dan now kulit atin semakin okay
.
So mula lah jatuh cinta dgn semua produk shaklee sampaikan pregnant dan berpantang pun dengan produk shaklee..
.
ini story atin macam mane atin boleh terjebak dengan shaklee ni..
.
Kalau korang pun rase nak try shaklee,meh laa sangat2 recomended tau..



Monday, July 10, 2017

BILA KU TATAP WAJAH ANAK


.
Ya allah.. Dah 47 hari rupa nya bersua muka dengan baby Medina Humaira😍.. Terasa terlalu cepat masa berlalu😘😘
.
Sesungguhnya anak ini lah penguat kasih sayang antara umi & abi..
.
Anak yang sangat2 kami nantikan kehadirannya selama 9 bulan pregnant.
.
Anak yang selalu umi bawak ke mane sahaja umi pegi..
.
Anak yang sangat menyenangkan hati umi & abi..
.
Tak terasa 9 bulan kamu dalam kandungan umi sayang...
.
Dan hari ni,kamu ada di depan umi & abi..
.
umi & abi sayang sangat dengan kamu sayang... semoga membesar dengan sihat anakku..
.
Umi & abi akan cube berikan yang terbaik buat kamu nak...
.
Daripada berdua,kini bertiga.. alhamdulillah syukur ya allah... Kamu pelengkap keluarga kecil kami sayang😍😍. Semoga dengan kehadiran kamu semakin bertambah rezeki kami.. Amin

Wednesday, April 5, 2017

Alzheimer's

Assalamualaikum...
u olls pernah tak berhadapan dengan pesakit Alzheimer?
.
apa tu Alzheimer ye??
.
Alzheimer atau sebutannya alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif. Penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit. Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu untuk mengurus diri sendiri. Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk' yang sekadar satu proses penuaan. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan sangat perlu diberikan perhatian.
.
Biasanya penghidap Alzheimer's ni,dia boleh hidup 8 tahun je tapi ade jugak yang penyakit dia terkawal dan boleh hidup smpi 20 tahun..Kiranya kadar kemerosotan otak bagi setiap pesakit tu adalah berbeza..

Tanda penyakit Alzheimer's

✔ Hilang keupayaan untuk menerima info dan maklumat baru.
Contohnya lupa appointment, bertanya soalan sama berulang kali, lupa jalan yang biasa dilalui (balik rumah)

✔ Hilang keupayaan untuk berfikir
Contohnya bahaya memegang cerek panas, tak boleh plan aktiviti yang hendak dibuat.

✔ Hilang keupayaan mengenal pasti objek ( bukan disebabkan oleh rosak penglihatan)
Contohnya tak kenal ahli keluarga sendiri dan tak boleh pakai baju sendiri

✔ Keupayaan membaca, menulis dan bercakap terjejas
Contohnya hilang perkataan yang hendak disebut.

✔ Perubahan personaliti dan tingkah laku
Contohnya hilang rasa kesian, taknak bersosial dan hilang mood

Bila terjadi hilang ingatan dan sekurang-kurangnya 2 atau lebih simptom tersebut, baru lah doktor akan diagnos orang tu mempunyai Alzheimer's.

Siapa yang berisiko mendapat Alzheimer's?

Warga emas yang berusia lebih dari 65 tahun

➡ mempunyai family history - orang yang ada ahli keluarga menghidap Alzheimer's lebih berisiko.

➡orang yang mempunyai gene APOE ( apolipoprotein E) - lebih berisiko berbanding mereka yang tidak mempunyai genetik ini.
.

Apa berlaku kepada otak pesakit Alzheimer's?

Saiz otak tersebut bukan saja mengecut malah, dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit (neuro fibrillary).

Amiloid protein yang membentuk sel-sel plak protein, dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak. Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.
.

Bagaimana Resveraterol membantu pesakit Alzheimer's?

Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan Resveraterol dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer's tahap kemererosotan fungsi otak semakin berkurangan dan ada yang terus berhenti.

Pesakit diberikan Resveraterol yang bersamaan dengan 1000 botol wine setiap hari.

Maknanya, keadaan pesakit Alzheimer's tidak jadi makin kronik!

Didapati bahawa kadar protein beta amiloid40 kekal pada tahap yang sama dan tidak berkurangan sepertimana terjadi kepada pesakit lain.

✔ Resveraterol mengurangkan keradangan di Otak.
.
Otak pesakit Alzheimer's biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan . Keradangan terjadi disebabkan oleh protein yang tergumpal di dalam otak.
.
Kesimpulannya, orang yang jaga pesakit Alzheimer's ni mmg kena banyak sabar sgt...Sebab semakin hari, semakin byk benda yg diorg lupa
.
So kandungan resveraterol yang tinggi dalam vivix boleh membantu untuk mengurangkan masalah ni..
.
Pengedar sah shaklee batu pahat, parit sulong dan muar...



Tuesday, April 4, 2017

Ubat berpantang terbaik

Assalamualaikum...lama rasa nye tak update blog ni...Okay.. hari nie atin nak story pasal penting nya penjagaan kesihatan yang baik semasa berpantang..
.

" The important thing to remember: While you're focusing your care and attention on your new baby, remember that it's essential to care for your own health. If you're not well in mind and body, it's that much harder to care for the little person you've brought into the world."
.
Maksud nya kat sini ,ibu yang berpantang wajib untuk jaga kesihatan dia supaya dapat jaga baby yang baru sahaja dilahirkan.. Kalau dah diri sendiri pun tak terjaga,macam mana lah si ibu ni nak jaga baby die dengan baik kan?betul tak u olls?
.
Selain dari tu,ibu yang berpantang ni pun ade dilema jugak tau...Nie atin senaraikan contoh dilema yang selalu dihadapi oleh ibu yang sedang berpantang :
.
 sembelit kerana kurang minum air dan sukar untuk meneran.
.
 sakit di bahagian faraj kerana jahitan episiotomi atau koyak sebab kepala bayi besar.
 sakit di bahagian faraj akibat jangkitan kuman
.
 faraj berbau.
.
 pendarahan post partum dengan simptom seperti denyutan nadi yang pantas, pening kepala.
.
 sakit kepala akibat kesan sampingan epidural atau pra-eklampsia bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya.
.
 imsomnia akibat jadual tidur yang berubah mengikut peel bayi.
.
 demam panas
.
 kemurungan
.
 berfikir hendak bunuh diri
.
 sakit rengat
.
 bengkak susu
.
 rambut keguguran
.
 kulit muka pucat.
.
 wajah kurang berseri
.
KEBAIKAN VIVIX UNTUK IBU BERPANTANG
.
✔️Menyembuhkan organ peranakan.
✔️Memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
✔️Memulihkan luka bersalin samaada luka luaran atau dalaman.
✔️Mengembalikan semula kecantikan tubuh.
✔️Mengelakkan stress atau gila meroyan.
.
Bagaimana pula si vivix ni bertindak dalam menyembuhkan/memberikan manfaat kepada ibu berpantang?
.
Vivix Bersifat Antioksidan Paling Unggul
.
Semasa berpantang, adalah penting kita menjaga kesihatan diri kita di samping kita menjaga bayi. Bunyi macam remeh ye la masa berpantang duk terkurung je dalam rumah mana mungkin kita akan jatuh sakit tapi kita perlu ingat diri kita juga terdedah kepada risiko atas faktor cuaca dan juga kesihatan mereka yang tinggal bersama dengan kita. Malah tak cukup nutrisi juga boleh mendedahkan kita kepada penyakit sebab menu berpantang yang agak strict.Jadi dengan mengamalkan supplemen yang mempunyai antioksidan tinggi ni sekurang-kurangnya dapat memelihara tubuh badan kita daripada demam, selsema, penyakit berjangkit dan juga jangkitan kuman.
.
Memperbaiki sel.
.
Proses kelahiran samada normal atau caesar, kedua-duanya akan melalui proses episiotomi, yakni dijahit. Resveratrol di dalam Vivix membantu untuk memperbaiki dan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Jadi luka jahitan cepat sembuh, kering dan kurang risiko bernanah. Ada yang memberikan feedback bila mengamalkan Vivix, luka caesar mereka sembuh dalam masa seminggu.
.
memulihkan dan memberikan tenaga selepas proses kelahiran
.
Vivix mengandungi polyphenols yang membantu untuk meningkatkan mitochondria dalam sel. Bila bilangan mitochondria dalam sel meningkat, badan kita akan merasa lebih bertenaga.
Ibu berpantang perlu sentiasa bertenaga supaya dapat menguruskan diri dan baby dengan baik.
.
resveratrol membantu meningkatkan metabolisme.
.
Dalam tempoh berpantang, kebanyakan daripada kita perlu kurang gerakan. Jadi selama 44 hari kita tak dibenarkan untuk exercise.sedangkan exercise ni penting untuk tingkatkan metabolisme kita. bila amalkan vivix, di dalamnya terkandung resveratrol yang telah dikaji oleh saintis membantu untuk meningkatkan metabolisme. Kalau boleh dalam apa keadaan sekalipun, kita perlu kekalkan tahap metabolisme badan kita. bila metabolisme kita turun, maka kegemukan boleh terjadi akibat makanan susah untuk dicerna.
.
Di sini atin sertakan sekali testimoni ibu yang berpantang dengan vivix. 
.





yang rasa-rasa nak try vivix ni boleh laa whatapp atin untuk dapatkan segera...
.
Pengedar sah shaklee Batu Pahat, Parit Sulong dan Muar.




Thursday, January 19, 2017

Ruam, Strech mark dan gatal-gatal

Assalamualaikum...
Alhamdulillah..hari ni dapat story dari kawan lame yang ruam pada badan dan pipi anak dia hilang...alangkah bahagianyee hati si ibu kan.
.
Produk ni memang terlajak laris tau.. Nak tahu produk ape yang kawan atin ni apply kat anak die? Ini lah die,Encik Herbal blend.,hehe

Actually, dulu beli 1 tiub krim ni untuk kegunaan my mom yang kena gatal-gatal dan habis bergegata 1 muka dan 1 badan time tu..Alhamdulillah, after my mom sapu krim ni dekat tempat yg gatal-gatal tu,esok pagi nya terus hilang dah gatal-gatal tu.

🌸 Merawat masalah tumit pecah dan kulit kering
🌸 Merawat masalah eczema
🌸 Merawat masalah gatal akibat gigitan serangga
🌸 Mengurangkan parut strechmark
🌸 Merawat luka atau melecur
🌸 Menghilangkan ruam pada baby
🌸 Boleh dijadikan sbg losyen harian
🌸 Boleh di gunakan utk merawat parut
🌸 Luka pd puting bagi ibu-ibu yg menyusu.
.
Harga nyee?? Insyaallah mampu milik..



Monday, January 9, 2017

suplement cantikkan kulit

Atin percaya ramai orang di luar sana yang mengidamkan kulit yang CANTIK + GEBU + FLAWLESS + CERAH SEMULAJADI dan BEBAS JERAWAT.
.
Untuk merealisasikan impian itu, Atin sangat highly recomended untuk anda SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE..
Kesannya bergantung kepada setiap individu kerana shaklee adalah PRODUK SEMULAJADI. tetapi kebiasaannya #shakleeeffect seseorang dapat dilihat dalam masa 2-3 minggu penggunaan secara konsisten.
.
Okay.. For today,bagi sesiapa yang belum tahu apa yang ada dalam SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE. Meh Atin explain kat korang secara ringkas dan mudah untuk di fahami.
.
🍉  ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)
-tahan 2-3 bulan penggunaan-
.
✔ Kulit lebih TEGANG + ANJAL.
✔ Memberi RASA KENYANG yang lama.
✔ Memudarkan PARUT JERAWAT termasuk lah PARUT BERLUBANG.
✔ Mengawal PERTUMBUHAN JERAWAT.
✔ Mengandungi PROTEIN LENGKAP yang diperlukan oleh badan.
✔ Melindungi dan menjaga rahim
✔ Memberi TENAGA sepanjang hari
✔ Boleh buat masker.
.
🍉 VITAMIN C
-Tahan 3-6 bulan penggunaan-
.
✔ Melembapkan kulit dan merawat MASALAH JERAWAT.
✔ MENCERAH KULIT secara semulajadi.
✔ Menjadikan TONA KULIT LEBIH SEKATA.
✔ Mengurangkan kesan SUNBURN.
✔ Mengurangkan masalah KULIT BERMINYAK
✔ Menggantikan tisu yang rosak.
✔ Melindungi dari SINARAN UV yang boleh merosakkan kulit.
✔ Meningkatkan DAYA IMUNISASI BADAN.
.
Nak tahu apa lagi kelebihan set basic kecantikan shaklee ni?? meh kita sambung dalam whatapp:)



Saturday, January 7, 2017

Atasi masalah gastrik


Gastrik??
sape kat sini yang pernah alami gastrik mesti tau macam mane menderita nyee bile sakit ni menyerang kan..
.
Actually atin adalah salah sorang penghidap gastrik.. Atin kene makan on time.. tak boleh lewat.. tak boleh makan sampai terlalu kenyang..
Antara symptom gastrik yang atin sendiri alami :
✔ Sakit pada bahagian atas perut
✔ senak perut dan pedih ulu hati
✔ Rasa loya dan nak muntah
✔ Hilang selera makan.
.
Bila gastrik ni datang menyerang, atin terpaksa pergi farmasi beli ubat gaviscon yang semestinya terkenal untuk orang yang ade gastrik.. Setiap kali kena,mesti kene telan laa bende alah tu.. smpai jemu akhirnye.
.
But 1 yang atin perasan,after consume ESP, gastrik atin terus hilang.. takde dah kene gastrik... tak sangka sebnarnye.. sebab atin consume ESP untuk kulit jee tapi terus dapat pakej hilang gastrik..
.
Tetibe rase nak tahu sangat ape sebab minum ESP ni gastrik terus hilang??.
.
Rupe2 nyee ESP mengandungi :
✔ paras glisemik indeks yang rendah.
Semakin rendah paras glisemiks indeks,semakin banyak tenaga di hasilkan daripada makanan. Sebab tu lah tak rase pedih walaupun kita lambat makan.
✔ ESP tinggi protein.
Protein yang dihasilkan oleh ESP bersamaan dengan 4x ganda telur, 2x ganda daging dan 12x ganda susu.. Sebab tu laa kite akan rasa kenyang yang lebih lame.
.
For those yang ada masalah gastrik ni,u olls boleh la ikhtiar dengan ESP.. sangat highly recommended tau...



Friday, January 6, 2017

ABC SPECIAL dan cendol batu pahat

Assalamualaikum :)
selamat petang semua..
Actually dari hari tu lagii sebenarnya nak sangat singgah merasa cendol dan ABC yang ramai sangat orang kate super duper sedap dekat area batu pahat nie..
hehehe
.
So kebetulan hari nie, en husband tak keje dan ade nak pegi bandar cari barang sikit then ajak laa die singgah dekat kedai ABC dan cendol tu...
.
Nasib la die nak.. Hee..Mase time atin pegi sini pun ramai gak orang... berharap ade laa parking kosong.. alhamdulillah memang ade 1 parking kosong :)
.
Husband order cendol aiskrim.. Atin plak saje nak try ambil ABC special..ABC special kat sini semua bahan ade, kecuali durian dan pulut yang takde campur dalam ABC special nie :)
.
Memang sangat-sangat sedap... for those yang teringin nak makan ABC atau cendol ni,u olls boleh laa pegi kat kedai nie..
.
Lokasi nye bersebelahan dengan BP Mall..Kalau dari bandar,kedai cendol ni kat sebelah kiri sebelum sampai traffic light BP Mall tu :)
.
okay.. tu saja entry untuk kali nie..
sekian..



BAHAYA MAKAN SUPLEMENT

Perlu ke makan suplement??
bagi atin memang perlu... lagii laa atin ni jenis yang tak suka makan sayur.. of course laa banyak nutrien yang kurang dalam badan.
.
Pemilihan suplement pulak,mesti laa atin nak suplemen yang tak bagii effect buruk untuk long term.. Bagi hasil yang superb untuk short term tapi for long term bagii side effect buruk.. Haaa.. ni yang tak nak ni.. So untuk suplemen shaklee ni atin da buat research dulu berkaitan dengan produk shaklee..
.
So untuk produk shaklee nie die ade "landmark study"..
.
Ape tu landmark study??
✔ Kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplemen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.
.

Penting kee landmark study ni??
✔ Yee.. sangat penting.. sebab dalam keterbatasan saintifik, tidak semuanyee boleh dibuktikan dengan kadar segera..
.
Actually suplemen nie bukannyee seperti ubat yang terhasil dari dadah yang diproses di makmal dan semestinyee die juga bukan "ubat magic" yang boleh tunjukkan result dalam kadar segera means kesan dalam mase beberape jam shaja kerane ia merawat simptom tertentu dan hanya melibatkan enzim2 tertentu dlam mengatasi satu2 masalah kesihatan.
.
Kebanyakan kajian saintifik yang di buat untuk jangka masa yang pendek dan kebiasaannyee penyakit akan mengambil masa 10-30 tahun untuk bermula dan memberi effect pada tubuh badan kite..
.
So bile dah ade landmark study mcm ni lagii laaa bertambah yakin dengan shaklee...
kerane suplemen shaklee :
✔ Always green
✔ Always work
✔ Always safe
.
Nak dapatkan produk shaklee??
boleh dapatkan dari atin sebagai SID sah shaklee..
atau bagi yang berada di sekitar batu pahat, boleh dapatkan suplement shaklee secara COD terus ke tempat anda....



Wednesday, January 4, 2017

Akibat salah pakai skincare

Assalamualaikum and hyeee :)
.
today atin nak share sikit mcm mane atin boleh jatuh cinte dengan produk shaklee nie..
.
Suatu ketika dahulu, saya pernah tersalah pakai skincare... Akibat salah pakai skincare tu lah,kulit Atin menjadi semakin rosak...malahan dari hari ke hari semakin bertambah teruk.
.
✔ Parut hitam susah nak hilang.
✔ Jerawat bagai cendawan tumbuh lepas hujan.
✔ Kulit muka kusam dan berminyak.
✔ Kulit jadi sunburn dan cepat terbakar.
.
Haaa... banyakkan masalah skin Atin ni?? Try macam -macam produk tapi tak berkesan. Puas mencube dari satu produk ke satu produk orang kate bagus Atin try dan akhirnya kulit menjadi semakin teruk dan Atin give up..
.
Ntah macam mana 1 hari tu terjentik dekat hati  nak try ambil suplement walaupun seumur hidup tak pernah makan suplement... ahahah... Ada orang kata nak cantik luaran dalaman dulu kene rawat..
.
Search punye search dekat google, atin jumpe banyak testimoni positif tentang produk shaklee dan nekad untuk cube...Produk pertama yang atin try ambil adalah ESP shaklee yang sememangnya mempunyai 1001 manfaat untuk kesihatan dan yang best nye, ESP ni boleh jugak dijadikan sebagai masker muke... :)
.
Alhamdulillah try makan dan konsisten dalam 2 minggu,dan atin nampak perubahan positif pada skin atin sendiri...Dari hari ke hari kulit semakin pulih tetapi masih belum sepenuhnya lagi... Insya allah 1 hari nanti kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat...
.
Then Atin add on dengan VITAMIN C SHAKLEE yang semestinya jimat dan tahan sehingga  6 bulan penggunaan dan hasilnye jerawat pun semakin susut dan kulit terasa lebih fresh dan tak berminyak.
.
Dan akhirnya, saya mule jatuh cinte dengan produk -produk shaklee dan kini saya merupakan pengedar sah produk shaklee...sebab effect yang saya dapat tu lah saya nak bantu lagi ramai orang yang memerlukan... insya allah :)
.
untuk sesiapa yang nak dapatkan produk shaklee, atau nak tanye berkenaan dengan suplement yang sesuai untuk masalah korang, jangan segan - segan untuk whatapp atin tau... insya allah atin akan cube bantu anda untuk suggest produk yang terbaik dan berkesan untuk anda :)



Sunday, January 1, 2017

KECILKAN PORI DAN KURANGKAN MASALAH JERAWAT DENGAN AIS




Hyee... Assalamualaikum..
.
Pernah dengar petua ni???
Ais?? 😱😱
Yeee ais yang selalu u olls buat minuman sejuk tue... yang slalu u olls buat minum di kala cuaca panas untuk melegakan sedikit keperitan tekak..🍹🍹🍹
.
Ais bukan sahaja menghilangkan dahaga tapii boleh digunakan untuk mengurangkan bengkak dan kemerahan jerawat.. Selain darii tu boleh juga membantu mengecilkan pori... So kulit nampak lebih halus,cantik dan lembap...😍😍
.
Cara nyee :
✔ Ambil seketul atau 2 ketul ais
✔ balutkan dalam tuala atau kain
✔ tekapkan dekat seluruh kawasan muke
.
Tips ni atin memang selalu amalkan bile kulit berminyak.. Bila dah berminyak,of course laa jerawat yang sentiasa datang berkunjung😥😥Effect lepas buat nii,kulit rase fresh,tak berminyak dan lembap... Jerawat pun akan mule mengecut..
.
So sesiape yang ade masalah kat atas tu,bole laaa try tips nie... tapi u olls kena laa rajin... jadikan rutin untuk nampak effect yang memuaskan😘😘
.
selamat mencube😍😍
#tipscantikatin



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com