Wednesday, August 30, 2017

Set Anemia

Ingat orang dewasa je boleh kena anemia..rupa nya kanak-kanak pun boleh kena..

Anemia adalah penyakit kurang darah merah dan menyebabkan berlaku kurang oksigen dalam darah.

Symptom anemia

๐ŸŒบ Lemah dan letih
๐ŸŒบ Kurang selera makan
๐ŸŒบ Tidak aktif seperti kanak-kanak yang lain
๐ŸŒบ Kadar denyutan jantung tinggi
๐ŸŒบ Lemah sistem imun badan
๐ŸŒบ Nampak pucat terutamanya di bahagian tangan dan kaki
๐ŸŒบ Mudah pening dan cepat pitam

Sebab Anemia

๐ŸŒบ Kekurangan zat besi dalam pengambilan makanan harian.
๐ŸŒบ Kurang pengambilan asid folic dan Vitamin B12
๐ŸŒบ Penyakit Talasemia (major/minor). Perlu rujuk kepada sejarah keluarga
๐ŸŒบ Anak G6PD

Cara Atasi Anemia di kalangan Kanak-kanak ni u olls boleh ikhtiar dengan set Anemia Shaklee

Vitalea for Children

Multivitamin dalam bentuk pil...
Membantu untuk meningkatkan penghasilan sel darah merah.

Meal Shakes
Ini multivitamin yang berbentuk minuman berperisa vanilla.
Meal Shakes dapat  mencukupkan segala nutrien yang diperlukan.
.
Ada yang nak try set anemia shaklee? boleh hubungi atin

VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK

Perempuan dan kecantikan berpisah tiada ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Sape yang tak nak cantik kat sini?of cos laaa semua orang nak cantik.. walaupun tak putih melepak sekali pun,mesti nak bersih kan.. tak nak ada jerawat,jeragat... haaa.. betul tak korang?
.
Set yang jadi feveret atin,dan set yang memang terlajak laris ni of course laa produk yang atin dah consume selama lebih kurang 1tahun lebih ni..
.
apa laaa yang atin consume yee??
.
ESP + VITAMIN C.. Gabungan ni memang buat kulit cantik.. bukan sahaja cantik di luar tetapi membantu jugak untuk dalaman..
.
ESP bantu kuatkan rahim, ganti sel-sel kulit yang baru. dan yang nak kurus tu pun boleh ambil ESP ni.. bukan sahaja bagi kulit cantik tapi boleh jugakk kurangkan korang makan makanan yang berat2...
.
vitamin c ni bukan sahaja manfaat untuk kulit tapi ada jugak manfaat untuk dalaman.. yang selalu demam je tu sebab kurang vitamin c laa tu.. so sistem imunisasi badan korang lemah untuk lawan penyakit..
.
ini je kee set cantik yang ada? takde set lain ke? nak yang jimat..
.
ada..♥
boleh try ambil vitamin c...1 botol tahan 6 bulan tu.. lama kan? So memang jimat sangat laaa...Insya allah if u konsisten dan makan secara istiqamah u akan nampak #shakleeeffect yang korang idam kan...
.
Nak atin bantu? Nak dapatkan set cantik shaklee? hubungi Atin sekarang..jangan bertangguh..



Friday, August 18, 2017

STRESS

stress?? sapa kat sini tak pernah stress..
rasa nya semua orang pernah rasa stress..so bila stress apa korang buat?
.
kalau macam atin,atin lazimkan dengan istigfar.. so bila nak marah pun tak jadi nak marah.. yee laaa dah stress kan..semua benda tak kena.. ada je rasa nak marah.. so dengan istigfar je boleh buat kita cool down balik
.
selain dari tu atin banyakkan zikir je... so automatic hati jadi tenang dan boleh lupakan seketika rasa stress tu..
.
u olls buat apa kalau stress?? meh share dekst sini

TIPS TURUNKAN KOLESTROL

Kolestrol yang tinggi adalah penyebab kepada serangan sakit jantung dan stroke..
haaa... seriau tak dengar?so kat sini nak share sikit tips menurunkan kadar kolestrol..
.
➡ Gaya hidup dan pemakanan yang sihat
๐ŸŒธ Banyakkan makan makanan berserat dan kurangkan makanan berlemak
๐ŸŒธ jadikan buah dan sayur sebagai teman terbaik anda untuk menurunkan kolestrol
.
➡ banyakkan bersenam/ berolahraga
๐ŸŒธ Senam selama 30 minit setiap hari dapat menurunkan kadar kolestrol jahat..Cuba maintain berat badan ideal anda๐Ÿ˜Š
.
➡ Turunkan berat badan u olls..
๐ŸŒธ berat badan berlebihan mempengaruhi kadar kolestrol..
๐ŸŒธ kurangkan makanan berlemak dan berminyak dan pastikan minum air putih yang cukup..
.
➡ ikhtiar dengan suplement.
๐ŸŒธ u olls boleh try set kolestrol shaklee yang insya allah dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dalam badan u olls

Thursday, August 17, 2017

VITAMIN YANG PALING BEST

vitamin yang atin selalu sangat tak pernah miss nak bawak.. vitamin c dan vivix shaklee...yg ni memang sentiasa ada dalam handbag๐Ÿคฃ
.
Heee... rutin harian selalu memang ambil... ESP kadang atin skip bila p travel ke balik kampung ke..so atin replace dengan vivix..
.
Vitamin c pulak,memang atin selalu ambil,sebab dulu kerap demam dan selseme.. So bila agak2 dah rasa nak demam atau selseme tu cepat2 laa telan 2 biji vitamin c.. kadang2 atin up kan dose dia..alhamdulillah esok pagii nyaa dah okay..๐Ÿ˜Š
.
dan now semenjak ada si kecik medina ni,atin mesti kena ada herbal blend kalau ke mana2 dan atin jadikan sebagai lotion harian.. if kena ruam ke gigit nyamuk ke,terus je sapu herbal blend nii๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
.
U olls nak try?? boleh whatapp atin :)
.

PANDUAN PERSEDIAAN UNTUK HAMIL


Ada sesiapa yang ikhtiar untuk hamil kat sini? kalau ada,atin nak share sikit tentang persediaan untuk hamil๐Ÿ˜Š
.
First ly mesti lah kena amalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat bagi mengelakkan kandungan anda menghadapi sebarang masalah.. So anda akan dapat melalui proses fasa kehamilan dengan rasa tenang dan gembira๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Tips pertama
➡ u olls kena kurangkan makanan berlemak tetapi lebihkan makanan berserat.
➡ Berat badan kena ideal.. tak boleh gemuk sangat dan tak boleh kurus sangat..so sedang2 jelaa... hihi
➡ Hindari dari rokok dan si perokok sebab ia boleh bagi kesan buruk pada kandungan nanti
➡ ambil asid folik dan suplement tambahan. .
( asid folik sangat penting bagi mereka yang merancang kehamilan)
.
Selebihnya korang boleh cuba ikhtiar dengan set kesuburan shaklee...
..Atin doakan untuk sapa2 yang masih berikhtiar untuk nak ada zuriat,semoga allah beri rezeki nikmat menjadi seorang ibu dan yang tengah tunggu due nak bersalin,semoga urusan korang dipermudahkan.. amin..insya allah

Tuesday, August 15, 2017

ubat buang angin paling mujarab

dulu masa preggy kan medina, atin selalu kena pedih ulu hatii dengan perut kembung tu...hampir setiap hariii kena...memang seksa rasa nya...sampai susah nk tido dibuat nyaa..
.
macam-macam solution atin cariii sampai laaa dari sapu minyak then makan gaviscon... tapi kesannya bertahan kejap jee..
.
Last2 atin ambil peppermint shaklee..lepas makan terus je buang2 angin... alhamdulillah rasa lega sebab gastrik hilang dan dah takde kena pedih ulu hati tu...
.
Ada ke yang ada masalah macam atin? boleh try Peppermint ginger plus...memang๐Ÿ‘

produk shaklee atau produk sendiri

produk shaklee atau produk buatan sendiri? yang mana 1 pilihan kalbu? hihihii
.
atin pilih produk shaklee dari buat produk sendiri.. sebab tak payah nak fikir kos marketing.nak kaji itu dan ini... kos nak buat... haaa... banyak lagii laa nak fikir๐Ÿ˜…
.
so memang baik pilih yang sedia ada... shaklee pun dah ada landmark study... dan banyak sangat bagi kesan positif pada diri atin sebenarnya...
.
so atin memilih produk sedia ada..korang pulak, macam mana?



Monday, August 14, 2017

set untuk toksin

ramai merungut sebab makan macam-macam produk untuk kuruskan badan dan nak cepat putih dan flawless kan kulit tapi takde kesan.. so salahkan produk tu.. tak bagus laa..tak bagi kesan laaa..
.
korang nak tahu tak sebab apa? sebab toksin banyak sangat dalam badan.. bila toksin banyak dalam badan,macam mana nutrien nak diserap dengan baik..betul tak?
.
so toksin yang banyak tadi,korang kena buang dulu untuk penyerapan nutrien yang korang ambil lebih efisien๐Ÿ˜Š
.
bila toksin dah di buang,badan jadii sangat ringan dan nak buat kerja apa pun takde laa jadi malas kan.. takde laa rasa letih dan lesu sepanjang masa..
.
untuk buang detoks tu,atin suggest ambil set detoks shaklee.. nak tahu yang mana satu patut korang ambil,meh whatapp atin

HB RENDAH

Selalu kita dengar,ibu hamil mengalami masalah HB rendah.. sape kat sini pernah mengalami masalah yang sama?
.
Masa atin pregnant kan medina dulu pun,HB atin atas border line je...kadang-kadang HB jatuh..macam-macam nurse bagii nasihat suruh makan itu dan ini..
.
selain dari makan jambu batu, atin amalkan jugak minum peel fresh jambu batu,alhamdulillah HB makin naik dan untuk HB kekal maintain atin amalkan pengambilan set hamil shaklee...
.
Dan alhamdulillah lepas bersalin medina HB atin tetap maintain..
.
ada sesiapa yang ada masalah HB rendah ketika hamil,boleh try ikhtiar dengan set hamil shaklee..
.

Sunday, August 13, 2017

BISNES ONLINE


" ko ni apa guna belajar tinggi2.. ade ijazah.. tapi tak mahu kerja"
.
"bila ko ni nak keje?"
.
bisnes online je? nak buat apaa?buang masa jee...
.
ni selalu ayat yang orang akan cakap dengan atin bila nampak atin duduk di rumah. .
.
Atin ni sebenarnya kerja jugak.. tapi keje buat bisnes online..di mana masa atin keluar semua org takkan nampak waktu kerja atin..
.
ada yang kata buat apa bisnes online? bukan senang nak jual produk...
.
Yess... Atin memang akui bukan senang nak jual barang dan yakinkan orang tentang produk tu.. tapi bila orang nampak #shakleeeffect kat kita? mesti orang akan tanya-tanya dulu..
.
"ko pakai ape? kulit makin cantik laa"
" jerawat dah takde.. parut hitam pun dah takde..apa rahsia?
.
tengok.. bila kita da try,kite lebih meyakinkan orang untuk beli produk dengan kita..๐Ÿคฃ selebihnya atin serahkan pada ALLAH.. kita dah usaha kan.. selebihnya tawakal jela :)
.
actually atin ZERO dalam bisnes ni.. tak pernah terfikir pun nak buat bisnes ni sebenarnya..tapi dalam bisnes ni pun u olls ada mentor dan kawan2 dalam secret group tu yang akan guide korang.. dieorang akan bantu u olls walaupun dieorang tak kenal rapat pun dengan u olls pun tau...๐Ÿ˜๐Ÿ˜ U olls boleh tanya apa sahaja dekat dieorang..kalau atin,atin biasa coaching personal je dengan upline atin.. nak rasa down ke apa ke..  nanti upline tolong bagi kata2 semangat sikit so lagii seronok la nak buat bisnes
.
sekarang kan dah zaman moden... semua ada smartphone yang ada apps WHATAPP,IG,FB,BLOG...boleh update bila2 masa dan di mana sahaja korang berada
.
So susah ke buat bisnes online?Bagi Atin tak susah pun... yang penting korang ada usaha nak keluar dari COMFORT ZONE untuk kehidupan yang lebih selesa..๐Ÿ˜Š
.
Atin doakan semoga korang yang berbisnes online tak kira laa bisnes apa.. semoga semakin bertambah rezeki kalian dan terus maju jaya..
.
Untuk yang berminat nak berbisnes shaklee,sangat di alu-alukan untuk join our team..





SUPLEMENT UNTUK KURUS

sapa tak nak kurus kan?
lagi laa bila lepas bersalin,mesti laa nak dapatkan berat badan macam anak dara dulu...
takkan laa nak gelebeh dan berlipat sana sini...
.
Macam atin sendiri pun,masa pregnant medina berat cecah 70kg..heee... sampai tak percaya tau.. ni aku yang berat ke baby yang besar... padahal berat baby berapa jee.. selebihnya tu lemak atin laa tu... dah terkumpul banyak... heeee...
.
So masa lepas bersalin dan time berpantang tu,atin nekad nak dapatkan balik berat badan sebelum kahwin...
.
So dengan gigih nya consume Alfalfa dan lecithin... heee..Alfalfa ni selain untuk detoks boleh jugak bagi susu meriah dan lecithin pulak boleh bantu kurangkan bengkak susu... haaa... bengkak susu ni... aduiii memang sakit sangat laa haiii... bila consume lecithin ni takde dah bengkak susu...
.
yeayyy... after berpantang dapat balik berat asal 48.5kg...bayang kan dari 70kg ke 48.5kg... ramai jugak orang tegur kurus..dan breastfeed baby pun sebenarnya bantu untuk bakar lemak.. al maklum laa medina memang kuat sangat menyusu.. so lagii laa cepat lemak terbakar...baju masa zaman anak dara pun still boleh pakai lagii...padahal dok fikir jee nanti law baju lama tak muat mcm mana... dah kene beli baju baru pulak...hihi
.
ada yang nak try set kurus shaklee? jom laa PM atin..  kita sembang dalam whatapp :)

PETUA HILANGKAN SUNBURN DAN CERAHKAN KULIT

haiii..hari ni atin nak share petua yang atin amalkan untuk cerahkan kulit balik akibat sunburn..
.
sape pernah kena sunburn? kulit berbelang tak sekata.. especially untuk perempuan berhijab..
.
untuk hilangkan sunburn ni,selain dari ambil suplement,atin amalkan buat masker vitamin c๐Ÿ˜Š
.
cara buat masker vitamin c
.
➡ pecahkan vitamin c kepada 1/2 bahagian.
.
➡ ambil 1/2 bahagian
hancurkan dan campur air sedikit
.
➡ biarkan 5 minit..  then apply kat muka
.
➡ tunggu sampai kering then bilas๐Ÿ˜Š
.
.
selamat mencuba
.
Vitamin c yang atin gunakan buat masker muka semestinya vitamin c shaklee ๐Ÿ˜
.





TIPS KURANGKAN SEMBELIT KETIKA BERPANTANG

Dengar pengalaman orang bersalin normal,mesti akan ada rasa stress nak buang air besar a.k.a sembelit.. atin tak pernah rasa lagii bersalin secara normal..
.
okay hari ni nak share pasal ibu berpantang yang sembelit.. yang ni memang biasa kita dengar kan? ibu yang berpantang ni takut sangat nak buang air besar sebab takut jahitan terbuka akibat dari proses meneran..
.
biasa nya sembelit ni sebab kurang minum air...So banyakkan minum air supaya senang nak membuang..
.
selain tu boleh ikhtiar ambil ostematrix 4 biji sebelum tidur...insya allah lawas membuang..tak perlu nak meneran...atin sendiri pun masih amalkan ostematrix untuk lawaskan pembuangan
.
So untuk ibu berpantang yang sembelit tu,mana nak dapatkan ostematrix tu boleh laa hubungi atin :)


Saturday, August 12, 2017

TIPS PEMAKANAN SIHAT

" KESIHATAN ITU ADALAH KEKAYAAN BAGI SESEORANG "
.
Siapa yang nak sakit? Tiada sorang pun yang nak rasa sakit... semua orang nak sentiasa sihat dan ceria. So pemakanan yang sihat merupakan perkara utama di dalam penjagaan kesihatan u
olls.. Jika badan tak sihat,macam mana otak nak menghasilkan idea-idea yang bagus untuk pengembangan bisnes?
.
Kat sini atin nak share tentang Tips Pemakanan sihat..
.
➡ Elak makan makanan ringan sebab takde khasiat pun..
.
➡ Amalkan makan buah-buahan sebelum makan..
.
➡ Elak minum minuman yang berkarbonat dan manis sebab kadar kalori yang sangat tinggi
.
➡ Jangan skip waktu makan..
.
➡ Ambil suplement.. Untuk kekal maintain berat badan,atin amalkan pengambilan omega guard untuk mempercepatkan proses membakar kalori yang ada dalam badan dan vitalea sebagai pelengkap nutrisi kepada tubuh badan..
.
Selagi u olls menghargai tubuh badan u olls,u olls akan sentiasa ceria dan sihat tau..
.
Bagi yang nak dapatkan berat badan yang ideal tips tambahan adalah sabar..
.
yelaa.. tips yang atin bagi kat atas tu pun makan masa bukannya buat hari ni,esok terus kurus... hihihi
.
okay laa. semoga bermanfaat dan selamat mencuba๐Ÿ˜Š

SUPLEMENT UNTUK SEMBELIT

Dalam badan kita, ada usus besar dan usus kecil..Keduanya,
mempunyai peranan penting dalam memproses makanan yg kita makan hari-hari dan berfungsi untuk menyerap vitamin dan mineral sebelum ditukar kepada najis untuk dibuang melalui sistem perkumuhan..
.
So, usus kita perlu dijaga dengan baik..jika tidak dijaga dengan baik,dinding usus akan menjadi kotor dan akhirnya berkerak..
.
Bila dah berkerak,tu yang makan suplement apa pun tak berkesan..sebab usus kita kotor dan berkerak..jadi penyerapan vitamin tidak dapat diserap dengan baik..Jadi membazir jela makan vitamin tadi sebab tak memberi kesan pada tubuh badan kita..
.
TANDA USUS KITA KOTOR
.
》 Perut buncit
》 Sembelit
》 Mulut dan nafas berbau
》 Lesu dan letih
》 selalu pening kepala
.
So solution nya kita boleh sentiasa makan makanan yg boleh membersihkan usus kita..tapi bagi atin, paling senang dan paling best,makan herblax shaklee..sangat sesuai untuk mereka yang ada MASALAH PERUT BUNCIT dan SEMBELIT..
.
Fungsi herblax

➡ pembersihan najis yang tersekat
➡ meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
➡ membantu masalah sembelit
➡ tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
➡ mengempiskan perut
➡ ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.
.
lepas ambil herblax waktu malam,insya allah esok pagi-pagi dah membuang..bila dah membuang,rasa LEGA la..hihihi dan perut pun kempis
.





Monday, August 7, 2017

love u husband

" Sale macam mana hari ni? ada customer tanya? ada customer beli?
.
Hari ni sale takde..
"ada orang tanya,tapi bila bagitau harga dia kata tunggu dulu"
.
"takpe.. insyaallah abang doakan semoga sale sayang 1k hari ni..
.
Kadang tu ada merungut jugak.. sebab ada yang tanya kita just nak survey harga..last2 dia beli dr SID lain.. tapi suami selalu cakap anggap laa itu bukan rezeki kita,dan percaya allah nak hadirkan lebih baik dari tu..
.
Lagi 1 suami atin ni sebenarnya banyak bagi dorongan dan kata semangat untuk atin teruskan bisnes ni sebenarnya..
.
kadang tu bila takde sale,mula la rasa nak down..tapi suami selalu ingatkan jangan ada aura negatif dalam diri.. usaha sungguh2.. doa banyak2 then selebihnya tawakal... Insya allah nanti allah bukak kan pintu rezeki seluas2 nya..
.
Dan suami jugak selalu kata hati manusia ni allah yang pegang,so dia boleh gerakkan hati sesiapa je yang dia nak..
So doa la dan minta laa pada dia...
.
Sebab kata-kata ni semua laaa,atin tetap setia dengan bisnes shaklee ni walaupun begitu banyak cabaran dan dugaan dalam bisnes ni...
.
thank you husband.. sebab selalu bagi kata-kata semangat tu dekat saya :)
.



Friday, August 4, 2017

MENTOR BISNES ANDA


jika anda memilih untuk berbisnes, pemilihan upline sangat penting sebenarnya..Upline yang bagus,upline yang takkan biarkan u sorang2 takde hala tuju dlm bisnes ni๐Ÿ˜Š
.
kat sini atin nak story pasal mentor bisnes.. if korang nak berbisnes shaklee,korang boleh pilih atin sebagai mentor anda...kenapa kene pilih atin?
.
Atin akan bagi tips2 motivasi dan kata semangat supaya korang lebih bersemangat untuk berbisnes..takde laa nak down je..
.
Coaching personal dengan atin.. Means takde laa suruh u olls tanye dalam group je... nak PM personal pun boleh.. Insya allah atin akan cuba share segala ilmu yang korang nak tahu tu..
.
atin akan peruntukan masa untuk buat kelas dengan korang tentang apa yang korang kurang jelas..kat sini atin akan share dengan korang untuk tips berbisnes.. promote di IG atau FB..cara reply whatapp dan close deal dengan customer
.
dan yang paling penting,atin akan ingatkan korang untuk buat amalan rohani.. sebab yang menggerakkan hati manusia ni allah.. so if jaga hubungan dengan allah,insya allah ada je customer yang akan membeli dari u olls..
.
U olls berminat nak jadikan atin sebagai mentor bisnes anda?

Kaya dan Berjaya


sapa kat sini tak nak kaya dan berjaya? mesti u olls nak kan.. okay kat sini nak share pasal apa push factor kenapa atin nak sangat berjaya dalam shaklee..
.
Push factor yang pertama Duit.. sekarang semuanya guna duit.. sampai u olls nak masuk tandas awam pun kena guna duit..lagi satu,atin ni banyak sangat kehendak dari keperluan.. nak beli tu laa. .nk beli ni laa..bila dah ada anak ni,of course laa nak bagi yang terbaik untuk anak.. dari pakaian,susu anak,pampers anak.. tu semua gune duit.. kalau takde duit macam mana nak beli semua tu kan? nak beli suplement shaklee pun guna duit.. semua laa guna duit.. that why laa atin nak sangat berjaya dalam bisnes shaklee ni.. nak bagi kehidupan yang lebih selesa untuk anak
.
selain dari tu,atin nak ada kereta dan rumah atas nama atin sendiri.. Rumah yang atin duduk sekarang ni, adalah rumah family.. So nak jugak merasa cari harta sendiri..So impian atin memang nak sangat berjaya dalam shaklee ni tau...
.
Semoga tahun 2017/2018 atin sampai ke rank master coordinator.. iaitu rank paling tertinggi dalam bisnes shaklee ni..
.
Doakan atin ye kawan2..

Tuesday, August 1, 2017

TIPS CANTIK ATIN


Sape tak nak cantik kan? semua orang nak terlihat cantik dan flawless.lagi2 yang dah berumah tangga..mesti laa nak terlihat gojes di hadapan suami..takkan laa nak terlihat selekeh jee..betul tak?termasuk la atin sendiri sebenarnya...hihihi
.
Hari ni nak share #tipskecantikan yang atin amalkan.. Tips ni u olls boleh apply kalau u olls nak ๐Ÿ˜Š
.
➡ Banyak makan buah-buahan
.
Atin memang suka makan buah.. especially anggur,tembikai,jambu batu dengan oren...
.
➡ Buat masker muka seminggu 3x
.
Atin selalu buat masker muka ESP + VITAMIN C.. Masker ni atin selalu apply setiap kali sebelum tido dan lepas bangun tido pagii.. Lepas bermasker,kulit memang rasa fresh dan lembut sangat tau...tak payah nak pegi spa...masker sendiri je dekat rumah..
.
➡ Amalkan suplement
.
Untuk kekal cantik,atin juga mengamalkan pengambilan vitamin... makan buah je tak cukup..so kena topup dengan suplement..nak makan suplement pulak,atin perlu minum air masak yang mencukupi sekurang2 nya 3 liter sehari untuk memastikan suplement yang di makan,dapat di serap ke seluruh badan...
.
okay.. so far ni je #tipskecantikankulit yang atin biasa amalkan..
.
u olls nak tahu ke suplement yang atin makan? meh leee whatapp atin...

Tuesday, July 18, 2017

PENGALAMAN MINUM ESP

assalamualaikum..
.
selamat pagii.. u olls tengah buat ape? Da sarapan kee??
.
Entry hari ni adalah berkenaan dengan pengalaman Atin minum ESP.. Sape kat sini pernah minum ESP? Sila angkat tangan...
.
Okay laaa.. atin adalah pengguna tegar ESP sebenarnya.. Da dekat setahun lebih consume tanpa rasa jemu...
.
Sebab atin consume ESP ni adalah sebab masalah kulit yang atin alami.. salah satu nye parut hitam yang datang tak diundang dan sukar mahu pergi..chewahh.. bahasa nya.. tapi memang betul pun... parut hitam susah sangat nak hilang.. dah bermacam skincare atin cuba tapi hasilnya tetap sama malah semakin teruk..
.
ESP ni perisa dia vanilla.. tapi untuk yang tak suka perisa vanilla,u olls boleh mix kan dia dengan apa sahaja minuman feveret korang..Macam atin,atin suka campur dengan milo dan susu dutch lady milk yg perisa coklat...uish... memang sedap rasa nya...lemak berkrim... di sukai ramai... hihihi..
.
Sepanjang atin consume ESP ni banyak bagi perubahan positif pada kulit atin sebenarnya.. Dulu kulit atin teruk dan banyak sangat parut hitam.. lepas consume ESP,kulit semakin okay dan parut hitam mula menghilang sebab ESP ni dia membantu untuk memperbaharui sel kulit yang baru dan yang paling best badan lebih bertenaga dan juga tak cepat rasa penat...
.


So di sebab kan dah rasa #shakleeeffect ESP ni.. Atin pun suruh suami atin consume jugak.. dan akhirnya kami sekeluarga consume ESP untuk breakfast yang semestinya semudah A,B,C,jimat masa dan berkhasiat..
.
Bagi sesiapa yang nak dapatkan ESP,sangat dialu-alukan untuk contact atin..



Thursday, July 13, 2017

why i love too much ESP



Sarapan yang MENGENYANGKAN dan MAMPU MEMBEKALKAN TENAGA YANG BERPANJANGAN untuk Atin sebenarnya
.
Bila RASA KENYANG,secara tak langsung ia BOLEH MENGAWAL SELERA MAKAN atin... Atin ni sememangnyaa KUAT MAKAN... heheheh.. So dengan pengambilan ESP ni ia membantu MENGAWAL SELERA MAKAN kita...
.
Bukan sahaja memberi RASA KENYANG YANG LAMA tapi MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH KULIT atin juga sebenarnyaa..
.
Untuk yang sering lewat ke office dan inginkan sarapan yang ringkas semudah 1 2 dan 3, boleh laa jadikan ESP sebagai breakfast yang sihat setiap pagii.



Tuesday, July 11, 2017

Fall In love with SHAKLEE



Hari nie atin nk share tentang mcm mana atin boleh jatuh hati dgn shaklee ni...
.
Dulu mase mule masuk universiti, atin tak ada msalah kulit muka tapi after 2 years kulit muka atin da start ade msalah...mungkin sebab faktor cuaca dan tak jaga pemakanan...
.
Mase tu,banyak jerawat naik, parut hitam yg payah nk hilang dkt muka.. Macam -macam skincare atin try...beribu riban jugak habis duit sbb nk dapatkan kulit yg cantik mcm org lain... tp hasilnye tetap mcm tu dan takde perubahan pun malah semakin teruk ade laa...

.
Then,atin buntu sngat...da tak tau nak buat apa...kawan-kawan semua duk mengata laa pasal kulit atin time tu...
Hanya Allah je yg tahu perasaan atin ni mase tu tau...
.
Sampai 1 mase tu,kawan atin suggest suruh try makan ESP + VITAMIN C SHAKLEE..
Dia kate,ESP ni bagus utk BINA DAN RAWAT SEL KULIT MATI KPD SEL YG BARU dan vitamin C untuk KECUTKAN JERAWAT dan bantu PUDARKAN PARUT HITAM dekat muka Atin tu....
.
Then atin nekad utk beli... Walaupun sbenarnya takut tak berkesan tapi ntah macam mane atin nekad jugak nk cube...
.
Memng ade perubahan after 1 week atin makan...tp tu laa tak sabar...nk jugak cari produk yg blh bg kesan cepat...brhenti minum ESP...
.
Cari skincare dgn produk lain...tp tak mndatangkan kesan...last2 decide tuk consume shaklee semula..tp kali ni,atin bli dr SID bp je..
.
Alhamdulillah, after 3 month atin consume ESP + VITAMIN C ni... apa yg atin dapat?
.
Korang nak tau???
.
Haaa....ni yg atin dapat....
.
✔ parut jerawat semakin pudar
✔ Kulit lebih sihat
✔ whitehead dan blackhead kurang
✔ dapat mngatasi masalah kulit berminyak
✔ Jerawat mula kecut
.
Dan di sebabkan perubahan positif tu laa, atin teruskan consume ESP ni dan setia dengan Shaklee tanpa rase jemu sampai laa ke hari ni...
.
Dan now kulit atin semakin okay
.
So mula lah jatuh cinta dgn semua produk shaklee sampaikan pregnant dan berpantang pun dengan produk shaklee..
.
ini story atin macam mane atin boleh terjebak dengan shaklee ni..
.
Kalau korang pun rase nak try shaklee,meh laa sangat2 recomended tau..



Monday, July 10, 2017

BILA KU TATAP WAJAH ANAK


.
Ya allah.. Dah 47 hari rupa nya bersua muka dengan baby Medina Humaira๐Ÿ˜.. Terasa terlalu cepat masa berlalu๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
Sesungguhnya anak ini lah penguat kasih sayang antara umi & abi..
.
Anak yang sangat2 kami nantikan kehadirannya selama 9 bulan pregnant.
.
Anak yang selalu umi bawak ke mane sahaja umi pegi..
.
Anak yang sangat menyenangkan hati umi & abi..
.
Tak terasa 9 bulan kamu dalam kandungan umi sayang...
.
Dan hari ni,kamu ada di depan umi & abi..
.
umi & abi sayang sangat dengan kamu sayang... semoga membesar dengan sihat anakku..
.
Umi & abi akan cube berikan yang terbaik buat kamu nak...
.
Daripada berdua,kini bertiga.. alhamdulillah syukur ya allah... Kamu pelengkap keluarga kecil kami sayang๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Semoga dengan kehadiran kamu semakin bertambah rezeki kami.. Amin

Wednesday, April 5, 2017

Alzheimer's

Assalamualaikum...
u olls pernah tak berhadapan dengan pesakit Alzheimer?
.
apa tu Alzheimer ye??
.
Alzheimer atau sebutannya alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif. Penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit. Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu untuk mengurus diri sendiri. Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk' yang sekadar satu proses penuaan. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan sangat perlu diberikan perhatian.
.
Biasanya penghidap Alzheimer's ni,dia boleh hidup 8 tahun je tapi ade jugak yang penyakit dia terkawal dan boleh hidup smpi 20 tahun..Kiranya kadar kemerosotan otak bagi setiap pesakit tu adalah berbeza..

Tanda penyakit Alzheimer's

✔ Hilang keupayaan untuk menerima info dan maklumat baru.
Contohnya lupa appointment, bertanya soalan sama berulang kali, lupa jalan yang biasa dilalui (balik rumah)

✔ Hilang keupayaan untuk berfikir
Contohnya bahaya memegang cerek panas, tak boleh plan aktiviti yang hendak dibuat.

✔ Hilang keupayaan mengenal pasti objek ( bukan disebabkan oleh rosak penglihatan)
Contohnya tak kenal ahli keluarga sendiri dan tak boleh pakai baju sendiri

✔ Keupayaan membaca, menulis dan bercakap terjejas
Contohnya hilang perkataan yang hendak disebut.

✔ Perubahan personaliti dan tingkah laku
Contohnya hilang rasa kesian, taknak bersosial dan hilang mood

Bila terjadi hilang ingatan dan sekurang-kurangnya 2 atau lebih simptom tersebut, baru lah doktor akan diagnos orang tu mempunyai Alzheimer's.

Siapa yang berisiko mendapat Alzheimer's?

Warga emas yang berusia lebih dari 65 tahun

➡ mempunyai family history - orang yang ada ahli keluarga menghidap Alzheimer's lebih berisiko.

➡orang yang mempunyai gene APOE ( apolipoprotein E) - lebih berisiko berbanding mereka yang tidak mempunyai genetik ini.
.

Apa berlaku kepada otak pesakit Alzheimer's?

Saiz otak tersebut bukan saja mengecut malah, dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit (neuro fibrillary).

Amiloid protein yang membentuk sel-sel plak protein, dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak. Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.
.

Bagaimana Resveraterol membantu pesakit Alzheimer's?

Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan Resveraterol dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer's tahap kemererosotan fungsi otak semakin berkurangan dan ada yang terus berhenti.

Pesakit diberikan Resveraterol yang bersamaan dengan 1000 botol wine setiap hari.

Maknanya, keadaan pesakit Alzheimer's tidak jadi makin kronik!

Didapati bahawa kadar protein beta amiloid40 kekal pada tahap yang sama dan tidak berkurangan sepertimana terjadi kepada pesakit lain.

✔ Resveraterol mengurangkan keradangan di Otak.
.
Otak pesakit Alzheimer's biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan . Keradangan terjadi disebabkan oleh protein yang tergumpal di dalam otak.
.
Kesimpulannya, orang yang jaga pesakit Alzheimer's ni mmg kena banyak sabar sgt...Sebab semakin hari, semakin byk benda yg diorg lupa
.
So kandungan resveraterol yang tinggi dalam vivix boleh membantu untuk mengurangkan masalah ni..
.
Pengedar sah shaklee batu pahat, parit sulong dan muar...



Tuesday, April 4, 2017

Ubat berpantang terbaik

Assalamualaikum...lama rasa nye tak update blog ni...Okay.. hari nie atin nak story pasal penting nya penjagaan kesihatan yang baik semasa berpantang..
.

" The important thing to remember: While you're focusing your care and attention on your new baby, remember that it's essential to care for your own health. If you're not well in mind and body, it's that much harder to care for the little person you've brought into the world."
.
Maksud nya kat sini ,ibu yang berpantang wajib untuk jaga kesihatan dia supaya dapat jaga baby yang baru sahaja dilahirkan.. Kalau dah diri sendiri pun tak terjaga,macam mana lah si ibu ni nak jaga baby die dengan baik kan?betul tak u olls?
.
Selain dari tu,ibu yang berpantang ni pun ade dilema jugak tau...Nie atin senaraikan contoh dilema yang selalu dihadapi oleh ibu yang sedang berpantang :
.
 sembelit kerana kurang minum air dan sukar untuk meneran.
.
 sakit di bahagian faraj kerana jahitan episiotomi atau koyak sebab kepala bayi besar.
 sakit di bahagian faraj akibat jangkitan kuman
.
 faraj berbau.
.
 pendarahan post partum dengan simptom seperti denyutan nadi yang pantas, pening kepala.
.
 sakit kepala akibat kesan sampingan epidural atau pra-eklampsia bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya.
.
 imsomnia akibat jadual tidur yang berubah mengikut peel bayi.
.
 demam panas
.
 kemurungan
.
 berfikir hendak bunuh diri
.
 sakit rengat
.
 bengkak susu
.
 rambut keguguran
.
 kulit muka pucat.
.
 wajah kurang berseri
.
KEBAIKAN VIVIX UNTUK IBU BERPANTANG
.
✔️Menyembuhkan organ peranakan.
✔️Memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
✔️Memulihkan luka bersalin samaada luka luaran atau dalaman.
✔️Mengembalikan semula kecantikan tubuh.
✔️Mengelakkan stress atau gila meroyan.
.
Bagaimana pula si vivix ni bertindak dalam menyembuhkan/memberikan manfaat kepada ibu berpantang?
.
Vivix Bersifat Antioksidan Paling Unggul
.
Semasa berpantang, adalah penting kita menjaga kesihatan diri kita di samping kita menjaga bayi. Bunyi macam remeh ye la masa berpantang duk terkurung je dalam rumah mana mungkin kita akan jatuh sakit tapi kita perlu ingat diri kita juga terdedah kepada risiko atas faktor cuaca dan juga kesihatan mereka yang tinggal bersama dengan kita. Malah tak cukup nutrisi juga boleh mendedahkan kita kepada penyakit sebab menu berpantang yang agak strict.Jadi dengan mengamalkan supplemen yang mempunyai antioksidan tinggi ni sekurang-kurangnya dapat memelihara tubuh badan kita daripada demam, selsema, penyakit berjangkit dan juga jangkitan kuman.
.
Memperbaiki sel.
.
Proses kelahiran samada normal atau caesar, kedua-duanya akan melalui proses episiotomi, yakni dijahit. Resveratrol di dalam Vivix membantu untuk memperbaiki dan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Jadi luka jahitan cepat sembuh, kering dan kurang risiko bernanah. Ada yang memberikan feedback bila mengamalkan Vivix, luka caesar mereka sembuh dalam masa seminggu.
.
memulihkan dan memberikan tenaga selepas proses kelahiran
.
Vivix mengandungi polyphenols yang membantu untuk meningkatkan mitochondria dalam sel. Bila bilangan mitochondria dalam sel meningkat, badan kita akan merasa lebih bertenaga.
Ibu berpantang perlu sentiasa bertenaga supaya dapat menguruskan diri dan baby dengan baik.
.
resveratrol membantu meningkatkan metabolisme.
.
Dalam tempoh berpantang, kebanyakan daripada kita perlu kurang gerakan. Jadi selama 44 hari kita tak dibenarkan untuk exercise.sedangkan exercise ni penting untuk tingkatkan metabolisme kita. bila amalkan vivix, di dalamnya terkandung resveratrol yang telah dikaji oleh saintis membantu untuk meningkatkan metabolisme. Kalau boleh dalam apa keadaan sekalipun, kita perlu kekalkan tahap metabolisme badan kita. bila metabolisme kita turun, maka kegemukan boleh terjadi akibat makanan susah untuk dicerna.
.
Di sini atin sertakan sekali testimoni ibu yang berpantang dengan vivix. 
.





yang rasa-rasa nak try vivix ni boleh laa whatapp atin untuk dapatkan segera...
.
Pengedar sah shaklee Batu Pahat, Parit Sulong dan Muar.




Thursday, January 19, 2017

Ruam, Strech mark dan gatal-gatal

Assalamualaikum...
Alhamdulillah..hari ni dapat story dari kawan lame yang ruam pada badan dan pipi anak dia hilang...alangkah bahagianyee hati si ibu kan.
.
Produk ni memang terlajak laris tau.. Nak tahu produk ape yang kawan atin ni apply kat anak die? Ini lah die,Encik Herbal blend.,hehe

Actually, dulu beli 1 tiub krim ni untuk kegunaan my mom yang kena gatal-gatal dan habis bergegata 1 muka dan 1 badan time tu..Alhamdulillah, after my mom sapu krim ni dekat tempat yg gatal-gatal tu,esok pagi nya terus hilang dah gatal-gatal tu.

🌸 Merawat masalah tumit pecah dan kulit kering
🌸 Merawat masalah eczema
🌸 Merawat masalah gatal akibat gigitan serangga
🌸 Mengurangkan parut strechmark
🌸 Merawat luka atau melecur
🌸 Menghilangkan ruam pada baby
🌸 Boleh dijadikan sbg losyen harian
🌸 Boleh di gunakan utk merawat parut
🌸 Luka pd puting bagi ibu-ibu yg menyusu.
.
Harga nyee?? Insyaallah mampu milik..



Monday, January 9, 2017

suplement cantikkan kulit

Atin percaya ramai orang di luar sana yang mengidamkan kulit yang CANTIK + GEBU + FLAWLESS + CERAH SEMULAJADI dan BEBAS JERAWAT.
.
Untuk merealisasikan impian itu, Atin sangat highly recomended untuk anda SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE..
Kesannya bergantung kepada setiap individu kerana shaklee adalah PRODUK SEMULAJADI. tetapi kebiasaannya #shakleeeffect seseorang dapat dilihat dalam masa 2-3 minggu penggunaan secara konsisten.
.
Okay.. For today,bagi sesiapa yang belum tahu apa yang ada dalam SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE. Meh Atin explain kat korang secara ringkas dan mudah untuk di fahami.
.
🍉  ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)
-tahan 2-3 bulan penggunaan-
.
✔ Kulit lebih TEGANG + ANJAL.
✔ Memberi RASA KENYANG yang lama.
✔ Memudarkan PARUT JERAWAT termasuk lah PARUT BERLUBANG.
✔ Mengawal PERTUMBUHAN JERAWAT.
✔ Mengandungi PROTEIN LENGKAP yang diperlukan oleh badan.
✔ Melindungi dan menjaga rahim
✔ Memberi TENAGA sepanjang hari
✔ Boleh buat masker.
.
🍉 VITAMIN C
-Tahan 3-6 bulan penggunaan-
.
✔ Melembapkan kulit dan merawat MASALAH JERAWAT.
✔ MENCERAH KULIT secara semulajadi.
✔ Menjadikan TONA KULIT LEBIH SEKATA.
✔ Mengurangkan kesan SUNBURN.
✔ Mengurangkan masalah KULIT BERMINYAK
✔ Menggantikan tisu yang rosak.
✔ Melindungi dari SINARAN UV yang boleh merosakkan kulit.
✔ Meningkatkan DAYA IMUNISASI BADAN.
.
Nak tahu apa lagi kelebihan set basic kecantikan shaklee ni?? meh kita sambung dalam whatapp:)



Saturday, January 7, 2017

Atasi masalah gastrik


Gastrik??
sape kat sini yang pernah alami gastrik mesti tau macam mane menderita nyee bile sakit ni menyerang kan..
.
Actually atin adalah salah sorang penghidap gastrik.. Atin kene makan on time.. tak boleh lewat.. tak boleh makan sampai terlalu kenyang..
Antara symptom gastrik yang atin sendiri alami :
✔ Sakit pada bahagian atas perut
✔ senak perut dan pedih ulu hati
✔ Rasa loya dan nak muntah
✔ Hilang selera makan.
.
Bila gastrik ni datang menyerang, atin terpaksa pergi farmasi beli ubat gaviscon yang semestinya terkenal untuk orang yang ade gastrik.. Setiap kali kena,mesti kene telan laa bende alah tu.. smpai jemu akhirnye.
.
But 1 yang atin perasan,after consume ESP, gastrik atin terus hilang.. takde dah kene gastrik... tak sangka sebnarnye.. sebab atin consume ESP untuk kulit jee tapi terus dapat pakej hilang gastrik..
.
Tetibe rase nak tahu sangat ape sebab minum ESP ni gastrik terus hilang??.
.
Rupe2 nyee ESP mengandungi :
✔ paras glisemik indeks yang rendah.
Semakin rendah paras glisemiks indeks,semakin banyak tenaga di hasilkan daripada makanan. Sebab tu lah tak rase pedih walaupun kita lambat makan.
✔ ESP tinggi protein.
Protein yang dihasilkan oleh ESP bersamaan dengan 4x ganda telur, 2x ganda daging dan 12x ganda susu.. Sebab tu laa kite akan rasa kenyang yang lebih lame.
.
For those yang ada masalah gastrik ni,u olls boleh la ikhtiar dengan ESP.. sangat highly recommended tau...


Friday, January 6, 2017

ABC SPECIAL dan cendol batu pahat

Assalamualaikum :)
selamat petang semua..
Actually dari hari tu lagii sebenarnya nak sangat singgah merasa cendol dan ABC yang ramai sangat orang kate super duper sedap dekat area batu pahat nie..
hehehe
.
So kebetulan hari nie, en husband tak keje dan ade nak pegi bandar cari barang sikit then ajak laa die singgah dekat kedai ABC dan cendol tu...
.
Nasib la die nak.. Hee..Mase time atin pegi sini pun ramai gak orang... berharap ade laa parking kosong.. alhamdulillah memang ade 1 parking kosong :)
.
Husband order cendol aiskrim.. Atin plak saje nak try ambil ABC special..ABC special kat sini semua bahan ade, kecuali durian dan pulut yang takde campur dalam ABC special nie :)
.
Memang sangat-sangat sedap... for those yang teringin nak makan ABC atau cendol ni,u olls boleh laa pegi kat kedai nie..
.
Lokasi nye bersebelahan dengan BP Mall..Kalau dari bandar,kedai cendol ni kat sebelah kiri sebelum sampai traffic light BP Mall tu :)
.
okay.. tu saja entry untuk kali nie..
sekian..



BAHAYA MAKAN SUPLEMENT

Perlu ke makan suplement??
bagi atin memang perlu... lagii laa atin ni jenis yang tak suka makan sayur.. of course laa banyak nutrien yang kurang dalam badan.
.
Pemilihan suplement pulak,mesti laa atin nak suplemen yang tak bagii effect buruk untuk long term.. Bagi hasil yang superb untuk short term tapi for long term bagii side effect buruk.. Haaa.. ni yang tak nak ni.. So untuk suplemen shaklee ni atin da buat research dulu berkaitan dengan produk shaklee..
.
So untuk produk shaklee nie die ade "landmark study"..
.
Ape tu landmark study??
✔ Kajian yang dilakukan untuk mengenalpasti risiko dan manfaat ke atas seseorang yang menggunakan suplemen secara menyeluruh dalam jangka masa yang panjang.
.

Penting kee landmark study ni??
✔ Yee.. sangat penting.. sebab dalam keterbatasan saintifik, tidak semuanyee boleh dibuktikan dengan kadar segera..
.
Actually suplemen nie bukannyee seperti ubat yang terhasil dari dadah yang diproses di makmal dan semestinyee die juga bukan "ubat magic" yang boleh tunjukkan result dalam kadar segera means kesan dalam mase beberape jam shaja kerane ia merawat simptom tertentu dan hanya melibatkan enzim2 tertentu dlam mengatasi satu2 masalah kesihatan.
.
Kebanyakan kajian saintifik yang di buat untuk jangka masa yang pendek dan kebiasaannyee penyakit akan mengambil masa 10-30 tahun untuk bermula dan memberi effect pada tubuh badan kite..
.
So bile dah ade landmark study mcm ni lagii laaa bertambah yakin dengan shaklee...
kerane suplemen shaklee :
✔ Always green
✔ Always work
✔ Always safe
.
Nak dapatkan produk shaklee??
boleh dapatkan dari atin sebagai SID sah shaklee..
atau bagi yang berada di sekitar batu pahat, boleh dapatkan suplement shaklee secara COD terus ke tempat anda....



Wednesday, January 4, 2017

Akibat salah pakai skincare

Assalamualaikum and hyeee :)
.
today atin nak share sikit mcm mane atin boleh jatuh cinte dengan produk shaklee nie..
.
Suatu ketika dahulu, saya pernah tersalah pakai skincare... Akibat salah pakai skincare tu lah,kulit Atin menjadi semakin rosak...malahan dari hari ke hari semakin bertambah teruk.
.
✔ Parut hitam susah nak hilang.
✔ Jerawat bagai cendawan tumbuh lepas hujan.
✔ Kulit muka kusam dan berminyak.
✔ Kulit jadi sunburn dan cepat terbakar.
.
Haaa... banyakkan masalah skin Atin ni?? Try macam -macam produk tapi tak berkesan. Puas mencube dari satu produk ke satu produk orang kate bagus Atin try dan akhirnya kulit menjadi semakin teruk dan Atin give up..
.
Ntah macam mana 1 hari tu terjentik dekat hati  nak try ambil suplement walaupun seumur hidup tak pernah makan suplement... ahahah... Ada orang kata nak cantik luaran dalaman dulu kene rawat..
.
Search punye search dekat google, atin jumpe banyak testimoni positif tentang produk shaklee dan nekad untuk cube...Produk pertama yang atin try ambil adalah ESP shaklee yang sememangnya mempunyai 1001 manfaat untuk kesihatan dan yang best nye, ESP ni boleh jugak dijadikan sebagai masker muke... :)
.
Alhamdulillah try makan dan konsisten dalam 2 minggu,dan atin nampak perubahan positif pada skin atin sendiri...Dari hari ke hari kulit semakin pulih tetapi masih belum sepenuhnya lagi... Insya allah 1 hari nanti kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat...
.
Then Atin add on dengan VITAMIN C SHAKLEE yang semestinya jimat dan tahan sehingga  6 bulan penggunaan dan hasilnye jerawat pun semakin susut dan kulit terasa lebih fresh dan tak berminyak.
.
Dan akhirnya, saya mule jatuh cinte dengan produk -produk shaklee dan kini saya merupakan pengedar sah produk shaklee...sebab effect yang saya dapat tu lah saya nak bantu lagi ramai orang yang memerlukan... insya allah :)
.
untuk sesiapa yang nak dapatkan produk shaklee, atau nak tanye berkenaan dengan suplement yang sesuai untuk masalah korang, jangan segan - segan untuk whatapp atin tau... insya allah atin akan cube bantu anda untuk suggest produk yang terbaik dan berkesan untuk anda :)



Sunday, January 1, 2017

KECILKAN PORI DAN KURANGKAN MASALAH JERAWAT DENGAN AIS




Hyee... Assalamualaikum..
.
Pernah dengar petua ni???
Ais?? ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
Yeee ais yang selalu u olls buat minuman sejuk tue... yang slalu u olls buat minum di kala cuaca panas untuk melegakan sedikit keperitan tekak..๐Ÿน๐Ÿน๐Ÿน
.
Ais bukan sahaja menghilangkan dahaga tapii boleh digunakan untuk mengurangkan bengkak dan kemerahan jerawat.. Selain darii tu boleh juga membantu mengecilkan pori... So kulit nampak lebih halus,cantik dan lembap...๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Cara nyee :
✔ Ambil seketul atau 2 ketul ais
✔ balutkan dalam tuala atau kain
✔ tekapkan dekat seluruh kawasan muke
.
Tips ni atin memang selalu amalkan bile kulit berminyak.. Bila dah berminyak,of course laa jerawat yang sentiasa datang berkunjung๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅEffect lepas buat nii,kulit rase fresh,tak berminyak dan lembap... Jerawat pun akan mule mengecut..
.
So sesiape yang ade masalah kat atas tu,bole laaa try tips nie... tapi u olls kena laa rajin... jadikan rutin untuk nampak effect yang memuaskan๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
selamat mencube๐Ÿ˜๐Ÿ˜
#tipscantikatin



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com