Friday, August 18, 2017

STRESS

stress?? sapa kat sini tak pernah stress..
rasa nya semua orang pernah rasa stress..so bila stress apa korang buat?
.
kalau macam atin,atin lazimkan dengan istigfar.. so bila nak marah pun tak jadi nak marah.. yee laaa dah stress kan..semua benda tak kena.. ada je rasa nak marah.. so dengan istigfar je boleh buat kita cool down balik
.
selain dari tu atin banyakkan zikir je... so automatic hati jadi tenang dan boleh lupakan seketika rasa stress tu..
.
u olls buat apa kalau stress?? meh share dekst sini

TIPS TURUNKAN KOLESTROL

Kolestrol yang tinggi adalah penyebab kepada serangan sakit jantung dan stroke..
haaa... seriau tak dengar?so kat sini nak share sikit tips menurunkan kadar kolestrol..
.
➡ Gaya hidup dan pemakanan yang sihat
🌸 Banyakkan makan makanan berserat dan kurangkan makanan berlemak
🌸 jadikan buah dan sayur sebagai teman terbaik anda untuk menurunkan kolestrol
.
➡ banyakkan bersenam/ berolahraga
🌸 Senam selama 30 minit setiap hari dapat menurunkan kadar kolestrol jahat..Cuba maintain berat badan ideal anda😊
.
➡ Turunkan berat badan u olls..
🌸 berat badan berlebihan mempengaruhi kadar kolestrol..
🌸 kurangkan makanan berlemak dan berminyak dan pastikan minum air putih yang cukup..
.
➡ ikhtiar dengan suplement.
🌸 u olls boleh try set kolestrol shaklee yang insya allah dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dalam badan u olls

Thursday, August 17, 2017

VITAMIN YANG PALING BEST

vitamin yang atin selalu sangat tak pernah miss nak bawak.. vitamin c dan vivix shaklee...yg ni memang sentiasa ada dalam handbag🤣
.
Heee... rutin harian selalu memang ambil... ESP kadang atin skip bila p travel ke balik kampung ke..so atin replace dengan vivix..
.
Vitamin c pulak,memang atin selalu ambil,sebab dulu kerap demam dan selseme.. So bila agak2 dah rasa nak demam atau selseme tu cepat2 laa telan 2 biji vitamin c.. kadang2 atin up kan dose dia..alhamdulillah esok pagii nyaa dah okay..😊
.
dan now semenjak ada si kecik medina ni,atin mesti kena ada herbal blend kalau ke mana2 dan atin jadikan sebagai lotion harian.. if kena ruam ke gigit nyamuk ke,terus je sapu herbal blend nii🤣🤣
.
U olls nak try?? boleh whatapp atin :)
.

PANDUAN PERSEDIAAN UNTUK HAMIL


Ada sesiapa yang ikhtiar untuk hamil kat sini? kalau ada,atin nak share sikit tentang persediaan untuk hamil😊
.
First ly mesti lah kena amalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat bagi mengelakkan kandungan anda menghadapi sebarang masalah.. So anda akan dapat melalui proses fasa kehamilan dengan rasa tenang dan gembira😍😍
.
Tips pertama
➡ u olls kena kurangkan makanan berlemak tetapi lebihkan makanan berserat.
➡ Berat badan kena ideal.. tak boleh gemuk sangat dan tak boleh kurus sangat..so sedang2 jelaa... hihi
➡ Hindari dari rokok dan si perokok sebab ia boleh bagi kesan buruk pada kandungan nanti
➡ ambil asid folik dan suplement tambahan. .
( asid folik sangat penting bagi mereka yang merancang kehamilan)
.
Selebihnya korang boleh cuba ikhtiar dengan set kesuburan shaklee...
..Atin doakan untuk sapa2 yang masih berikhtiar untuk nak ada zuriat,semoga allah beri rezeki nikmat menjadi seorang ibu dan yang tengah tunggu due nak bersalin,semoga urusan korang dipermudahkan.. amin..insya allah

 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com