Wednesday, August 30, 2017

Set Anemia

Ingat orang dewasa je boleh kena anemia..rupa nya kanak-kanak pun boleh kena..

Anemia adalah penyakit kurang darah merah dan menyebabkan berlaku kurang oksigen dalam darah.

Symptom anemia

🌺 Lemah dan letih
🌺 Kurang selera makan
🌺 Tidak aktif seperti kanak-kanak yang lain
🌺 Kadar denyutan jantung tinggi
🌺 Lemah sistem imun badan
🌺 Nampak pucat terutamanya di bahagian tangan dan kaki
🌺 Mudah pening dan cepat pitam

Sebab Anemia

🌺 Kekurangan zat besi dalam pengambilan makanan harian.
🌺 Kurang pengambilan asid folic dan Vitamin B12
🌺 Penyakit Talasemia (major/minor). Perlu rujuk kepada sejarah keluarga
🌺 Anak G6PD

Cara Atasi Anemia di kalangan Kanak-kanak ni u olls boleh ikhtiar dengan set Anemia Shaklee

Vitalea for Children

Multivitamin dalam bentuk pil...
Membantu untuk meningkatkan penghasilan sel darah merah.

Meal Shakes
Ini multivitamin yang berbentuk minuman berperisa vanilla.
Meal Shakes dapat  mencukupkan segala nutrien yang diperlukan.
.
Ada yang nak try set anemia shaklee? boleh hubungi atin

VITAMIN UNTUK KULIT CANTIK

Perempuan dan kecantikan berpisah tiada 😍😍 Sape yang tak nak cantik kat sini?of cos laaa semua orang nak cantik.. walaupun tak putih melepak sekali pun,mesti nak bersih kan.. tak nak ada jerawat,jeragat... haaa.. betul tak korang?
.
Set yang jadi feveret atin,dan set yang memang terlajak laris ni of course laa produk yang atin dah consume selama lebih kurang 1tahun lebih ni..
.
apa laaa yang atin consume yee??
.
ESP + VITAMIN C.. Gabungan ni memang buat kulit cantik.. bukan sahaja cantik di luar tetapi membantu jugak untuk dalaman..
.
ESP bantu kuatkan rahim, ganti sel-sel kulit yang baru. dan yang nak kurus tu pun boleh ambil ESP ni.. bukan sahaja bagi kulit cantik tapi boleh jugakk kurangkan korang makan makanan yang berat2...
.
vitamin c ni bukan sahaja manfaat untuk kulit tapi ada jugak manfaat untuk dalaman.. yang selalu demam je tu sebab kurang vitamin c laa tu.. so sistem imunisasi badan korang lemah untuk lawan penyakit..
.
ini je kee set cantik yang ada? takde set lain ke? nak yang jimat..
.
ada..♥
boleh try ambil vitamin c...1 botol tahan 6 bulan tu.. lama kan? So memang jimat sangat laaa...Insya allah if u konsisten dan makan secara istiqamah u akan nampak #shakleeeffect yang korang idam kan...
.
Nak atin bantu? Nak dapatkan set cantik shaklee? hubungi Atin sekarang..jangan bertangguh..



Friday, August 18, 2017

STRESS

stress?? sapa kat sini tak pernah stress..
rasa nya semua orang pernah rasa stress..so bila stress apa korang buat?
.
kalau macam atin,atin lazimkan dengan istigfar.. so bila nak marah pun tak jadi nak marah.. yee laaa dah stress kan..semua benda tak kena.. ada je rasa nak marah.. so dengan istigfar je boleh buat kita cool down balik
.
selain dari tu atin banyakkan zikir je... so automatic hati jadi tenang dan boleh lupakan seketika rasa stress tu..
.
u olls buat apa kalau stress?? meh share dekst sini

TIPS TURUNKAN KOLESTROL

Kolestrol yang tinggi adalah penyebab kepada serangan sakit jantung dan stroke..
haaa... seriau tak dengar?so kat sini nak share sikit tips menurunkan kadar kolestrol..
.
➡ Gaya hidup dan pemakanan yang sihat
🌸 Banyakkan makan makanan berserat dan kurangkan makanan berlemak
🌸 jadikan buah dan sayur sebagai teman terbaik anda untuk menurunkan kolestrol
.
➡ banyakkan bersenam/ berolahraga
🌸 Senam selama 30 minit setiap hari dapat menurunkan kadar kolestrol jahat..Cuba maintain berat badan ideal anda😊
.
➡ Turunkan berat badan u olls..
🌸 berat badan berlebihan mempengaruhi kadar kolestrol..
🌸 kurangkan makanan berlemak dan berminyak dan pastikan minum air putih yang cukup..
.
➡ ikhtiar dengan suplement.
🌸 u olls boleh try set kolestrol shaklee yang insya allah dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dalam badan u olls

 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com