Thursday, January 19, 2017

Ruam, Strech mark dan gatal-gatal

Assalamualaikum...
Alhamdulillah..hari ni dapat story dari kawan lame yang ruam pada badan dan pipi anak dia hilang...alangkah bahagianyee hati si ibu kan.
.
Produk ni memang terlajak laris tau.. Nak tahu produk ape yang kawan atin ni apply kat anak die? Ini lah die,Encik Herbal blend.,hehe

Actually, dulu beli 1 tiub krim ni untuk kegunaan my mom yang kena gatal-gatal dan habis bergegata 1 muka dan 1 badan time tu..Alhamdulillah, after my mom sapu krim ni dekat tempat yg gatal-gatal tu,esok pagi nya terus hilang dah gatal-gatal tu.

🌸 Merawat masalah tumit pecah dan kulit kering
🌸 Merawat masalah eczema
🌸 Merawat masalah gatal akibat gigitan serangga
🌸 Mengurangkan parut strechmark
🌸 Merawat luka atau melecur
🌸 Menghilangkan ruam pada baby
🌸 Boleh dijadikan sbg losyen harian
🌸 Boleh di gunakan utk merawat parut
🌸 Luka pd puting bagi ibu-ibu yg menyusu.
.
Harga nyee?? Insyaallah mampu milik..



Monday, January 9, 2017

suplement cantikkan kulit

Atin percaya ramai orang di luar sana yang mengidamkan kulit yang CANTIK + GEBU + FLAWLESS + CERAH SEMULAJADI dan BEBAS JERAWAT.
.
Untuk merealisasikan impian itu, Atin sangat highly recomended untuk anda SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE..
Kesannya bergantung kepada setiap individu kerana shaklee adalah PRODUK SEMULAJADI. tetapi kebiasaannya #shakleeeffect seseorang dapat dilihat dalam masa 2-3 minggu penggunaan secara konsisten.
.
Okay.. For today,bagi sesiapa yang belum tahu apa yang ada dalam SET BASIC KECANTIKAN SHAKLEE. Meh Atin explain kat korang secara ringkas dan mudah untuk di fahami.
.
🍉  ESP ( ENERGIZING SOY PROTEIN)
-tahan 2-3 bulan penggunaan-
.
✔ Kulit lebih TEGANG + ANJAL.
✔ Memberi RASA KENYANG yang lama.
✔ Memudarkan PARUT JERAWAT termasuk lah PARUT BERLUBANG.
✔ Mengawal PERTUMBUHAN JERAWAT.
✔ Mengandungi PROTEIN LENGKAP yang diperlukan oleh badan.
✔ Melindungi dan menjaga rahim
✔ Memberi TENAGA sepanjang hari
✔ Boleh buat masker.
.
🍉 VITAMIN C
-Tahan 3-6 bulan penggunaan-
.
✔ Melembapkan kulit dan merawat MASALAH JERAWAT.
✔ MENCERAH KULIT secara semulajadi.
✔ Menjadikan TONA KULIT LEBIH SEKATA.
✔ Mengurangkan kesan SUNBURN.
✔ Mengurangkan masalah KULIT BERMINYAK
✔ Menggantikan tisu yang rosak.
✔ Melindungi dari SINARAN UV yang boleh merosakkan kulit.
✔ Meningkatkan DAYA IMUNISASI BADAN.
.
Nak tahu apa lagi kelebihan set basic kecantikan shaklee ni?? meh kita sambung dalam whatapp:)



Saturday, January 7, 2017

Atasi masalah gastrik


Gastrik??
sape kat sini yang pernah alami gastrik mesti tau macam mane menderita nyee bile sakit ni menyerang kan..
.
Actually atin adalah salah sorang penghidap gastrik.. Atin kene makan on time.. tak boleh lewat.. tak boleh makan sampai terlalu kenyang..
Antara symptom gastrik yang atin sendiri alami :
✔ Sakit pada bahagian atas perut
✔ senak perut dan pedih ulu hati
✔ Rasa loya dan nak muntah
✔ Hilang selera makan.
.
Bila gastrik ni datang menyerang, atin terpaksa pergi farmasi beli ubat gaviscon yang semestinya terkenal untuk orang yang ade gastrik.. Setiap kali kena,mesti kene telan laa bende alah tu.. smpai jemu akhirnye.
.
But 1 yang atin perasan,after consume ESP, gastrik atin terus hilang.. takde dah kene gastrik... tak sangka sebnarnye.. sebab atin consume ESP untuk kulit jee tapi terus dapat pakej hilang gastrik..
.
Tetibe rase nak tahu sangat ape sebab minum ESP ni gastrik terus hilang??.
.
Rupe2 nyee ESP mengandungi :
✔ paras glisemik indeks yang rendah.
Semakin rendah paras glisemiks indeks,semakin banyak tenaga di hasilkan daripada makanan. Sebab tu lah tak rase pedih walaupun kita lambat makan.
✔ ESP tinggi protein.
Protein yang dihasilkan oleh ESP bersamaan dengan 4x ganda telur, 2x ganda daging dan 12x ganda susu.. Sebab tu laa kite akan rasa kenyang yang lebih lame.
.
For those yang ada masalah gastrik ni,u olls boleh la ikhtiar dengan ESP.. sangat highly recommended tau...



Friday, January 6, 2017

ABC SPECIAL dan cendol batu pahat

Assalamualaikum :)
selamat petang semua..
Actually dari hari tu lagii sebenarnya nak sangat singgah merasa cendol dan ABC yang ramai sangat orang kate super duper sedap dekat area batu pahat nie..
hehehe
.
So kebetulan hari nie, en husband tak keje dan ade nak pegi bandar cari barang sikit then ajak laa die singgah dekat kedai ABC dan cendol tu...
.
Nasib la die nak.. Hee..Mase time atin pegi sini pun ramai gak orang... berharap ade laa parking kosong.. alhamdulillah memang ade 1 parking kosong :)
.
Husband order cendol aiskrim.. Atin plak saje nak try ambil ABC special..ABC special kat sini semua bahan ade, kecuali durian dan pulut yang takde campur dalam ABC special nie :)
.
Memang sangat-sangat sedap... for those yang teringin nak makan ABC atau cendol ni,u olls boleh laa pegi kat kedai nie..
.
Lokasi nye bersebelahan dengan BP Mall..Kalau dari bandar,kedai cendol ni kat sebelah kiri sebelum sampai traffic light BP Mall tu :)
.
okay.. tu saja entry untuk kali nie..
sekian..



 
Copyright @2016 Fatin Ahmad | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By
Blogger.com